Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O “Ρουβίκωνας” γίνεται πολιτικό κόμμα

O “Ρουβίκωνας” γίνεται πολιτικό κόμμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Indymedia, Αντιεξουσιαστές,

Σε πολιτικό φορέα θα μετατραπεί η αντιεξουσιαστική ομάδα «Ρουβίκωνας», όπως ανακοίνωσε με κείμενο της σε αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα.

Με εκτενές κείμενο, υπό τον τίτλο «Η πολιτική μας ταυτότητα», ο Ρουβίκωνας αναλύει γιατί έφτασαν οι κατάλληλες συνθήκες για τον μετασχηματισμό του.

«Ο Ρουβίκωνας δοκίμασε να κάνει τα πράγματα ανάποδα» αναφέρουν στο κείμενο και αναλύουν «Να ξεκινήσει από τη δράση,από τις άμεσες ανάγκες του κοινωνικού πολέμου και μέσα από αυτό να χτίσει σιγά σιγά μια ολοκληρωμένη πολιτική οντότητα ικανή να αποκτήσει πρωτοβουλία κινήσεων, να δώσει αληθινή ώθηση στον αναρχικό αγώνα, ικανή να μετεξελιχθεί και να ανέβει στάδιο.

Να σπάσει επιτέλους την «κατάρα» των αναρχικών ομάδων να περιορίζονται ποσοτικά σε μικρούς αριθμούς μελών και ποιοτικά σε απευθύνσεις προσανατολισμένες σε προκαθορισμένο εύρος θεματικών».

Τα μέλη του Ρουβίκωνα υποστηρίζουν ότι έχουν φτάσει σε ένα «ικανοποιητικό επίπεδο πολύπλευρης ολοκλήρωσης» και δηλώνουν ότι «βάζουμε μπροστά μεγαλύτερα διακυβεύματα. Μπροστά στις νέες προκλήσεις είναι απαραίτητο να καθορίσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια την πολιτική μας ταυτότητα, να συγκροτήσουμε το πλέγμα ιδεών και την εμπειρία μας με τόσο συνεκτικό τρόπο που να μπορεί να παράγει νέα, αποτελεσματικά σχέδια».

Τέλος, ο Ρουβίκωνας αυτοχαρακτηρίζεται ως «ένας πολιτικός, μαχόμενος αναρχικός σχηματισμός που η φυσική θέση του είναι στην αιχμή, στην πρώτη γραμμή των μετώπων του κοινωνικού πολέμου και σκοπός του, η ανατροπή της σημερινής τάξης πραγμάτων».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει «επιδιώκουμε την καταστροφή του κράτους και την αντικατάστασή του ως διαχειριστή των κοινών, από μια ομοσπονδία αυτοδιευθυνόμενων κοινοτήτων βάσης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι φεμινίστριες του Ρουβίκωνα έγραψαν με σπρέι στο γραφείο της Δόμνας Μιχαηλίδου

Μέλη του «Ρουβίκωνα» έγραψαν συνθήματα στο σπίτι του Στ. Θεοδωράκη

ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ: Κουκουλοφόροι μαζί με ΜΑΤ – Οι «γνωστοί άγνωστοι»

Ο «Ρουβίκωνας» πέταξε «τρικάκια» (φυλλάδια με συνθήματα) έξω από το σπίτι του Καραμανλή – Η ΝΔ μιλάει για «επίθεση»

Απίστευτη δήλωση Θεοδωρικάκου για τον ξυλοδαρμό Βαρουφάκη – Τι απαντά ο γραμματέας του ΜέΡΑ25

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr