Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας για την εισερχόμενη αλληλογραφία στη Βουλή

Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας για την εισερχόμενη αλληλογραφία στη Βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την εισερχόμενη αλληλογραφία στη Βουλή παίρνει η Φρουρά, μετά την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, η αλληλογραφία μέσω ΕΛΤΑ θα εξάγεται από τους σάκους και θα ελέγχεται τόσο από το μηχάνημα X-Ray, όσο κι από τους αστυνομικούς σκύλους και την υπηρεσία εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ ο έλεγχος δεν θα γίνεται μόνο στις 08:00 το πρωί, όπως μέχρι τώρα, αλλά και στις 13:30.

Όσον αφορά την παραλαβή αλληλογραφίας μέσω κούριερ, αυτή θα γίνεται, αφού ελεγχθεί από το μηχάνημα X-Ray, μόνο με την παρουσία υπαλλήλου της υπηρεσίας στην οποία προορίζεται η αλληλογραφία και χωρίς την είσοδο του υπαλλήλου της εταιρείας Courier στα κτίρια της Βουλής.

Στην περίπτωση της αλληλογραφίας υπηρεσιών εκτός Βουλής που αιτούνται έλεγχο από τα μηχανήματα X-Ray της Βουλής, αυτός θα γίνεται μόνο κατόπιν άδειας του Φρούραρχου ή των Υποφρουράρχων, στο Κεντρικό Φυλάκιο της Βουλής και με την τήρηση ειδικού βιβλίου στο οποίο θα καταγράφονται λεπτομερώς τα στοιχεία του ελέγχου.

Παράλληλα, δίνονται αναλυτικές οδηγίες προς τους αστυνομικούς που θα κάνουν τους ελέγχους, όσον αφορά τον τρόπο ελέγχου της αλληλογραφίας, όπως και για στοιχεία που ενδεχομένως καθιστούν την αλληλογραφία ύποπτη κι άξια περαιτέρω ενδιαφέροντος.

Επίσης δίνονται κατευθύνσεις για την ιεράρχηση των ενεργειών των αστυνομικών σε περίπτωση προβλήματος, μεταξύ των οποίων και την απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων ή ραδιοτηλεφώνων, ώστε να μην υπάρξει πρόωρη ενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών κατέληξε στα δικαστήρια λόγω τοξικής σχέσης

Άξιοι Ανάργυροι: Μήνυση σε βάρος των αστυνομικών κατάθεσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Πειραιάς: Κατέρρευσε διώροφο κτίριο στο Πασαλιμάνι – Νεκρός ένας 31χρονος αστυνομικός

Πάτρα: Άνδρας έσπαγε πιάτα στο κεφάλι της γυναίκας του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr