Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αριστεριστές και περιθωριακοί διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη κατά του Νετανιάχου

Αριστεριστές και περιθωριακοί διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη κατά του Νετανιάχου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την αντίθεσή τους στην επίσκεψη τού Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, εξέφρασαν το απόγευμα της Πέμπτης διαδηλωτές που πραγματοποίησαν δύο ξεχωριστές πορείες στο κέντρο της πόλης.

Στην κεφαλή της κάθε πορείας, τέθηκαν συμβολικά, μέλη της παλαιστινιακής κοινότητας της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, με τους διαδηλωτές να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό, φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα κατά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε., των «ιμπεριαλιστικών πολέμων», των μνημονίων κ.ά..

Οι πορείες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα και κατά τη διάρκειά τους, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούσε κύκλους πάνω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη διοργανώθηκε από την Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και είχε ως σημείο αφετηρίας την πλατεία Αγίας Σοφίας, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση, ενώ στη δεύτερη συμμετείχαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΛΑΕ, οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιρατσιστικών κινήσεων, όπως επίσης αντιεξουσιαστές, που συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Η πορεία της ΕΔΥΕΘ κινήθηκε μέσω της Παύλου Μελά προς την Τσιμισκή, περνώντας μπροστά από το αμερικανικό προξενείο και συνέχισε προς το άγαλμα του Βενιζέλου όπου διαλύθηκε.

Οι συμμετέχοντες στην άλλη πορεία, κατευθύνθηκαν μέσω της Εγνατίας προς την Εθνικής Αμύνης και την Τσιμισκή, ενώ στη συνέχεια ανηφόρισαν προς το ΥΜΑΘ.

Φτάνοντας στο προξενείο των ΗΠΑ, κάποιοι εξ αυτών πέταξαν κόκκινες μπογιές και έκαψαν ομοίωμα της αμερικανικής σημαίας, ενώ έγραψαν συνθήματα σε τράπεζα και στην περίφραξη του ΥΜΑ-Θ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ-Πολεμικό Συμβούλιο: Απόφαση για «χτύπημα» κατά του Ιράν – Ίσως και τη Δευτέρα τα αντίποινα

Παγκόσμιος συναγερμός για να αποτραπεί γενικευμένη σύγκρουση – Συνεδριάζει εκ νέου το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ

«Το Ιράν είναι γίγαντας χωρίς πόδια – Έχει βαλλιστικούς πυραύλους με εμβέλεια έως τα Βαλκάνια»

Πώς η αεροπορία του Ισραήλ θα μπορούσε να «γονατίσει» το Ιράν

Ανάλυση BBC: Γιατί το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ – Τα αντίποινα, οι συμμαχίες και οι στρατοί των δύο χωρών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr