Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλαλούμ με τα σκουπίδια: Κόντρα Ομοσπονδιών για την απεργία

Αλαλούμ με τα σκουπίδια: Κόντρα Ομοσπονδιών για την απεργία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αλαλούμ με τα σκουπίδια, μετά την κόντρα μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΟΤΑ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ.

Την αναστολή των κινητοποιήσεων στους δήμους όλης της χώρας αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ-ΟΤΑ), νεώ την συνέχιση της η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Το προεδρείο της ΠΟΠ-ΟΤΑ έλαβε την απόφαση για αναστολή της απεργίας κατόπιν των δεσμεύσεων του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη για την προκήρυξη διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις εργασίας, αλλά και για την κατάθεση ρύθμισης, η οποία θα αφορά τη συνέχιση της εργασίας των συμβασιούχων έως την έκδοση των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ.

Στην απόφαση της ΠΟΠ-ΟΤΑ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις μεγάλες πόλεις, με τον μεγάλο όγκο απορριμμάτων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, η ΠΟΠ-ΟΤΑ διασφάλισε τη συνέχεια της εργασίας των συμβασιούχων αλλά και τις μόνιμες θέσεις προσωπικού, στις οποίες το εργατοτεχνικό προσωπικό που εργάζεται σήμερα, θα απολαμβάνει αυξημένη μοριοδότηση.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα, συνεδριάζει και το εκτελεστικό όργανο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία εξετάζει την πρόταση του αρμόδιου υπουργού, Πάνου Σκουρλέτη.

Συνέχεια κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του εκτελεστικού οργάνου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων.

Μέχρι το βράδυ αναμένεται να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στον Πάνο Σκουρλέτη.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νίκος Τράκας κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και να συμβουλευτεί την οδηγία του για να δοθεί λύση.

Τόνισε πως με την υπάρχουσα νομοθετική ρύθμιση κανένας εργαζόμενος παρατασιούχος δεν μπορεί καταρχήν να μπει στην προκήρυξη και φεύγει μετά από 3 μήνες.

Ανέφερε ακόμη ότι γίνεται αποκομιδή των απορριμάτων από ευαίσθητες περιοχές και από παιδικούς σταθμούς και σχολεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρένα Δούρου τελεσίδικα αθώα για την πλημμύρα στη Μάνδρα

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Χωρίς Μετρό, Τραμ, Προαστιακό και ταξί την Τετάρτη

Κασσελάκης με ΑΔΕΔΥ: Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο

Χωρίς ταξί την Τρίτη 27/2 η Αθήνα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της πορείας διαμαρτυρίας

Απεργία 28/2 – Τι θα γίνει με τις πτήσεις Aegean και Olympic Air

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr