Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία “επιτίθεται” με μετανάστες στο Αιγαίο – 650 έφτασαν στα νησιά μας σε ένα 24ωρο

Η Τουρκία “επιτίθεται” με μετανάστες στο Αιγαίο – 650 έφτασαν στα νησιά μας σε ένα 24ωρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άκρως ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν οι εισροές μεταναστών στην Ελλάδα από την Τουρκία, η οποία ξαφνικά φαίνεται να έχει «ανοίξει» τα σύνορα και να μη διεξαγάγει ελέγχους στα τουρκικά παράλια, γράφει σε δημοσίευμά της την Τετάρτη η εφημερίδα “ΕΣΤΙΑ”.

Μόνο το προηγούμενο 24ωρο, συνεχίζει η “ΕΣΤΙΑ”, ο αριθμός των μεταναστών έφθασε σχεδόν τούς 650 (!), αριθμός εντυπωσιακός, εάν σκεφθεί κανείς ότι οι μηνιαίες αφίξεις το προηγούμενο διάστημα δεν πλησίαζαν καν αυτό το νούμερο.

Από την περασμένη Παρασκευή οι μετανάστες καταφθάνουν στα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου αλλά και στον Έβρο κατά εκατοντάδες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Εάν συνεχισθεί αυτός ο ρυθμός ελεύσεων, τονίζει η “ΕΣΤΙΑ”, τότε τα κέντρα υποδοχής μεταναστών θα μετατραπούν σε «ωρολογιακές βόμβες».

Χθες το πρωί περισυνελέγησαν 198 μετανάστες από πέντε πλαστικές βάρκες μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα στις περιοχές τής Αγριελιάς, του αεροδρομίου τής Μυτιλήνης και του ακρωτηρίου Κόρακας στη βορειοανατολική Λέσβο.

Σκάφος τής Frontex εντόπισε και διέσωσε μηχανοκίνητη λέμβο με 48 μετανάστες κοντά στη νησίδα Ρω και όλοι τους μεταφέρθηκαν στο Καστελλόριζο.

Από την 1η Αυγούστου, μόνο στα νησιά του Βορείου Αιγαίου (Χίο, Σάμο, Λέσβο) πέρασαν περισσότεροι από 2.200 μετανάστες. Οι περισσότεροι, 815 στο σύνολο, κατεγράφησαν στη Σάμο.

Οι αρμόδιες Αρχές ανησυχούν, καθώς ήδη στους καταυλισμούς τής Μόριας στη Λέσβο και σε εκείνους τής Σάμου οι διαμένοντες είναι διπλάσιοι από όσους μπορούν να εξυπηρετήσουν οι υπάρχουσες δομές.

Εκφράζονται φόβοι ότι, εάν ή Τουρκική Ακτοφυλακή συνεχίσει να μην επεμβαίνει σε θέματα μετακινήσεως μεταναστών από τις τουρκικές ακτές στα ελληνικά νησιά, ή κατάσταση θα θυμίσει το καλοκαίρι του 2015.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr