Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Από Παρασκευή η διανομή πετρελαίου θέρμανσης- Στα 92 έως 95 λεπτά το λίτρο

Από Παρασκευή η διανομή πετρελαίου θέρμανσης- Στα 92 έως 95 λεπτά το λίτρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου θα αρχίσει η διανομή πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και Σταθμών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Χριστόφορος», Θέμη Κιουρτζή, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FΜ».

Ο κ. Κιουρτζής ανέφερε πως ήδη υπήρξαν καταναλωτές, που έχουν επικοινωνήσει με πρατήρια, προκειμένου να αγοράσουν πετρέλαιο, καθώς έπεσε η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο και έτυχε να έχουν άδεια δεξαμενή.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Πρατηριούχων, η τιμή για την αγορά θα κυμανθεί από 0,92 έως 0,95 ευρώ.

«Έκλεισε στα 95 λεπτά πέρυσι, τόσο περίπου θα ανοίξει και φέτος. Με τις υπάρχουσες διυλιστηριακές τιμές η τιμή θα είναι 92 έως 95 λεπτά για τις μεγάλες ποσότητες» επισημαίνοντας ότι «πάντα υπάρχει μία διαφοροποίηση στην τιμή όταν πρόκειται για προμήθεια μικρών ποσοτήτων ή έχουμε ψηλό όροφο, μια μικρή αύξηση για να βγει το κόστος μεταφοράς και λειτουργίας».

Ο κ. Κιουρτζής εκτίμησε πως η αγορά πετρελαίου θέρμανσης στην επαρχία θα φτάσει στο ένα ευρώ, ενώ υποστήριξε ότι όλοι οι πρατηριούχοι δέχονται πολλά παράπονα από τους καταναλωτές για την φορολόγησή του.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι χρήστες πετρελαίου και οι χρήστες φυσικού αερίου φορολογούνται με διαφορετικό τρόπο, συμπληρώνοντας ότι «στη χώρα μας έχουμε το ακριβότερο φυσικό αέριο γιατί έχουμε υπερφορολόγηση στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αν το πετρέλαιο είχε την ίδια φορολογία με το αέριο θα ήταν κατά πολύ φθηνότερο».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των βενζινοπωλών, πάνω από το 50% των καταναλωτών αγοράζει πετρέλαιο σύμφωνα με τα χρήματα που περισσεύουν από τον οικογενειακό προϋπολογισμό και όχι ανάλογα με τις ανάγκες τους για θέρμανση.

Την επιλογή της ποσότητας και την αγορά πετρελαίου επηρεάζουν, όπως ανέφερε ο κ. Κιουρτζής, οι προσφορές τραπεζών μέσω πιστωτικών καρτών για άτοκες δόσεις.«Κάποιοι καταναλωτές επιλέγουν έτσι και μεγαλύτερη ποσότητα καθώς κερδίζουν χρήματα. Με άλλη τιμή αγοράζει τα 1000 λίτρα και με άλλη τα 200 λίτρα και θα το πληρώσει σε 6 ή 7 ή 8 άτοκες δόσεις όπως έγινε πέρυσι» καταλήγει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Πύραυλος έπληξε αμερικανική φρουρά στη Συρία στο κοίτασμα φυσικού αερίου Conoco

DW: Δυσκολεύεται, αλλά δεν καταρρέει η ρωσική οικονομία

Η ρωσική ενέργεια είναι πολύ φθηνή ώστε να αντισταθούν ορισμένες χώρες

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν λέει ότι η Τουρκία είναι ο πιο αξιόπιστος ενεργειακός εταίρος της Ρωσίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr