Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανείπωτη τραγωδία με νεκρούς στη Μάνδρα – Συναγερμός στο Μαξίμου – Φόβοι για επιδείνωση

Ανείπωτη τραγωδία με νεκρούς στη Μάνδρα – Συναγερμός στο Μαξίμου – Φόβοι για επιδείνωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ανείπωτη τραγωδία έχει οδηγήσει η πρωτοφανής φυσική καταστροφή στη Δυτική Αττική, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει μέχρι στιγμής τους 11, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Αρχών.

Οι δύο τελευταίοι νεκροί είναι ένας κυνηγός, που αγνοείτο από το πρωί και ένας οδηγός φορτηγού.

Ο κυνηγός βρέθηκε στην περιοχή Αγίας Σωτήρας, σε εξωτερικό χώρο, και ο οδηγός στο 26ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών.

Έτσι, επίσημα οι νεκροί που έχει ανασύρει η Πυροσβεστική ανέρχονται στους 9 και δύο που ανασύρθηκαν από το Λιμενικό στη θάλασσα.

Όλοι οι σοροί έχουν μεταφερθεί στο Θράσιο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται και 10 τραυματίες.

Μία γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), μία έχει λάβει εξιτήριο και οι υπόλοιποι οκτώ παραμένουν για νοσηλεία, αλλα η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Όπως αναφέρουν οι ίδες πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχουν και άνθρωποι που χαρακτηρίζονται ως αγνοοούμενοι και γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί, εαν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου.

Συναγερμός Τσίπρα για τον επιχειρησιακό συντονισμό

Ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός στην περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, ενώ την ίδια ώρα ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε από τις 15.30 έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των Πάνου Σκουρλέτη, Νίκου Τόσκα, Δημήτρη Βίτσα, του γγ του Υπουργείου Υποδομών, του αρχηγού της Πυροσβεστικής και της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ο Αλέξης Τσίπρας είχε διαρκή επικοινωνία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, με τους αρμόδιους υπουργούς, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Ελευσίνα με τη συμμετοχή και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης για τον συντονισμό των επιχειρήσεων και την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

«Μέτρα για στέγαση, διατροφή πληγέντων»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, βρέθηκαν στο χώρο που επλήγη από το πρωί, μαζί με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής και άλλα στελέχη του κρατικού μηχανισμού.

Όπως είπε ο Ν. Τόσκας, πρώτη μέριμνα είναι να εξασφαλιστεί η ζωή όλων όσων βρέθηκαν στο επίκεντρο της νεροποντής, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η σύσκεψη όπου θα καθοριστούν μέτρα που αφορούν τη στέγαση, τη διατροφή και όλα τα άλλα.

«Ολοκληρωτική καταστροφή»

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στον δήμο Μάνδρας, όπως δήλωσε η δήμαρχος της περιοχής, Ιωάννα Κριεκούκη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Η κ. Κριεκούκη ανέφερε ότι «κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, το νερό έχει φθάσει το ένα μέτρο μέσα στις κατοικίες, έχει κοπεί το ρεύμα και το νερό στην περιοχή, έχουν παρασυρθεί ακόμη και μεγάλα οχήματα όπως βυτιοφόρα».

«Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σε όλη την Μάνδρα, που θρηνεί για τους χαμένους συμπολίτες της» δήλωσε συντετριμμένη η δήμαρχος, που είναι και η ίδια εγκλωβισμένη στην κατοικία της. Νωρίτερα γείτονες έσωσαν την μητέρα της.

Ο εκτελεστικός γραμματέας του δήμου Μάνδρας Ειδηλλίας, Στάθης Ραγκούσης, δήλωσε ότι «η Μάνδρα έχει χαθεί, πρόκειται για βιβλική καταστροφή, όλοι δρόμοι είναι ποτάμια, η στάθμη του νερού παραμένει στα δύο μέτρα».

Ο ίδιος είπε ότι «η περιοχή δεν έχει ηλεκτροδότηση, η παλιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θήβας έγινε χείμαρρος και παρέσυρε τη Μάνδρα, η πυροσβεστική κατάφερε να απεγκλωβίσει κάποιους ανθρώπους στην περιοχή».

«Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί»

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, είπε ότι «η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην περιοχή αλλά και στην ηπειρωτική χώρα τις επόμενες τρεις μέρες και τα προβλήματα θα είναι έντονα σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι».

Αύριο αναμένονται βροχές και καταιγίδες στην Αττική και σε όλη την υπόλοιπη χώρα και τη Μακεδονία και τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν από την Κυριακή το πρωί και θα περιοριστούν στα νησιά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Μεταφορά αφρικανικής σκόνης: Συστάσεις της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr