Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστέςΚυπριακό ΖήτημαΙσραήλΚουρδιστάνΤουρκίαΣκόπιαΒαλκάνιαΙράν
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δραματική προειδοποίηση Λέκκα: Ο κύκλος των πλημμυρών δεν τελειώνει στη Μάνδρα

Δραματική προειδοποίηση Λέκκα: Ο κύκλος των πλημμυρών δεν τελειώνει στη Μάνδρα

«Είναι σίγουρο ότι ο κύκλος των πλημμυρών δεν τελειώνει στη Μάνδρα» δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενός σοβαρού σχεδιασμού για τη μείωση του αντιπλημμυρικού κινδύνου.

«Ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση για το τι θα γίνει στο μέλλον και το μέλλον είναι συγκεκριμένο, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν, οι αρνητικές συνθήκες στον ελληνικό χώρο υφίστανται ούτως ή άλλως λόγω πολλών πραγμάτων» ανάφερε ο κ. Λέκκας.

Όπως είπε, «τώρα προέχουν οι πληγέντες, θέλουν υποστήριξη σε διάφορους τομείς και εν συνεχεία να δούμε τις υποδομές μας αλλά και τις ενέργειες που θα κάνουμε έτσι ώστε να μη βιώσουμε, τουλάχιστον στη Μάνδρα, τα ίδια που βιώνουμε τώρα».

Εκτίμησε παράλληλα πως «τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν είναι πανάκεια σε όλες τις περιπτώσεις».

«Ιδίως οι αυθαιρεσίες όπου κινείται η ελληνική κοινωνία είναι δύσκολο να αρθούν συνεπώς είναι πολύ δύσκολο να μειώσουμε τον πλημμυρικό κίνδυνο σε όλη την Ελλάδα απλά και μόνο επειδή μπορούν να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις ώστε να μειώσουν το επίπεδο του κινδύνου» διευκρίνισε.

Επισήμανε ακόμη πως πρέπει «να καθίσουμε να σχεδιάσουμε σοβαρά την εθνική πολιτική και τις στρατηγικές μείωσης τους αντιπλημμυρικού κινδύνου».

«Υπάρχουν μελέτες αλλά το θέμα είναι πόσο αξιόπιστες είναι. Πρέπει να ξαναμελετήσουμε τα πράγματα γιατί καινούρια πράγματα προκύπτουν» πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr