Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

32 Τούρκοι αντικαθεστωτικοί αποβιβάστηκαν σε ελληνικό νησί – Καθηγητές και δημόσιοι υπάλληλοι

32 Τούρκοι αντικαθεστωτικοί αποβιβάστηκαν σε ελληνικό νησί – Καθηγητές και δημόσιοι υπάλληλοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αίτημα πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα αναμένεται να ζητήσουν 32 Τούρκοι πολίτες που έφθασαν παράνομα, τα ξημερώματα της 14ης προς 15ης Δεκεμβρίου, με φουσκωτό σκάφος στη νήσο Παναγιά των Οινουσών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», οι 32 και ο διακινητής – ιδιοκτήτης του σκάφους περισυνελέγησαν από την Ελληνική Ακτοφυλακή.

Πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους και καθηγητές ενώ όλοι έχουν προφορικά εκφράσει τη βούληση να καταθέσουν αίτημα ασύλου στη χώρα μας, επικαλούμενοι το καθεστώς διώξεων αντιφρονούντων στη γείτονα.

Οι 32 Τούρκοι, για τους οποίους έχει σχηματιστεί η προβλεπόμενη δικογραφία, έχουν μεταφερθεί ήδη στη Χίο και αύριο Κυριακή αναμένεται να παρουσιαστούν στην Υπηρεσία Ασύλου που λειτουργεί στο νησί.

Όπως μεταδίδει ο Πολίτης Χίου, έντονες διπλωματικές προεκτάσεις, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας, αναμένεται να προκαλέσει η αποβίβαση στις Οινούσσες χθες ασυνήθιστα μεγάλου αριθμού (33 και ο φερόμενος ως διακινητής) κατά δήλωση τους Τούρκων υπηκόων από την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «π» πρόκειται για πρόσωπα πανεπιστημιακού επιπέδου, εκπαιδευτικούς και γιατρούς, ανάμεσα τους και μια οικογένεια με 4 ανήλικα παιδιά, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι κινδυνεύει η ζωή τους από το καθεστώς ανελευθερίας και διώξεων από τις Τουρκικές Αρχές. Ήδη έχουν σχηματισθεί δικόγραφα κι αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να προσαχθούν στην Εισαγγελέα Χίου.

Η νέα ομαδική άφιξη αιτούντων πολιτικό άσυλο από τη γείτονα χώρα τροφοδοτεί με νέα δεδομένα τις ήδη λεπτές ισορροπίες των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε μια περίοδο έντονης δοκιμασίας τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr