Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι κρύβονται πίσω από την απάτη με το λογότυπο της ΔΕΗ για δήθεν “επιστροφή χρημάτων”

Ποιοι κρύβονται πίσω από την απάτη με το λογότυπο της ΔΕΗ για δήθεν “επιστροφή χρημάτων”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για δήθεν επιστροφή χρημάτων από την ΔΕΗ, προσπαθούσαν επιτήδειοι να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες.

Την υπόθεση απόπειρας απάτης και πλαστογραφίας, διερεύνησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο Γιώργος Παπαπροδρόμου, Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9 fm ότι «έχει υποβληθεί δικογραφία στην εισαγγελία Αθηνών από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για απόπειρα απάτης και πλαστογραφία, κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου».

Ο ίδιος ανέφερε ότι «η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε ύστερα από αρκετές καταγγελίες πολιτών, από όλη τη χώρα, σύμφωνα με τις οποίες άγνωστοι τους απέστειλαν παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από διευθύνσεις που παρέπεμπαν στη ΔΕΗ, με τα οποία τους πληροφορούσαν ότι δήθεν έχουν επιλεγεί από την ΔΕΗ για να λάβουν 35,65 ευρώ ως επιστροφή».

Ο κ. Παπαπροδρόμου είπε ότι παρακινούσαν τους χρήστες να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα (στοιχεία ταυτότητας, επικοινωνίας, τραπεζικού λογαριασμού) σε ιστοσελίδα, ενώ για να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στα μηνύματα χρησιμοποιούσαν το λογότυπο της ΔΕΗ.

Ο ίδιος εξήγησε ότι από έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είχαν αποσταλεί από εταιρία-πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου με έδρα στη Γαλλία, ενώ η σελίδα στην οποία καλούνταν τα υποψήφια θύματα να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα άνηκε σε εταιρία με έδρα στη Γεωργία.

Ενημερώθηκαν για την υπόθεση οι Αρχές Γαλλίας και Γεωργίας.

Ο κ. Παπαπροδρόμου υπογράμμισε ότι οι πολίτες πρέπει να πληκτρολογούν προσεκτικά οι ίδιοι τη διεύθυνση του φορέα που επιθυμούν να κάνουν κάποια συναλλαγή και μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να καταγγέλλουν παράνομες δραστηριότητες μέσω Διαδικτύου, τηλεφωνικά στο 111 88.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πάτρα: Άνδρας έσπαγε πιάτα στο κεφάλι της γυναίκας του

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Αθήνα – 11 συλλήψεις και κατάσχεση 57 υπολογιστών με «φρουτάκια» (βίντεο)

Νέα Σμύρνη: Ένας τραυματίας από πυροβολισμούς οπαδών σε αγώνα βόλεϊ

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Γλυφάδα: Βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στο διαμέρισμα του 29χρονου που αυτοκτόνησε μετά τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr