Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατά χιλιάδες φεύγουν οι ξένοι μετανάστες από την Ελλάδα

Κατά χιλιάδες φεύγουν οι ξένοι μετανάστες από την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι πρώτοι μεγάλοι αριθμοί από μετανάστες ήρθαν στη χώρα μας μαζικά από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και μετά. Κάποιοι λίγοι με νόμιμες διαδικασίες οι περισσότεροι με παράνομο τρόπο.

Στην Ελλάδα είδαν τη γη της Επαγγελίας. Αυτή που στις δικές τους πατρίδες δεν μπορούσαν να δουν λόγω κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών συνθηκών.

Ωστόσο, μετά από δύο και πλέον δεκαετίες οι οικονομικοί μετανάστες εγκαταλείπουν άρον άρον την Ελλάδα. Αιτία; Η οικονομική κρίση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή” ολοένα και περισσότεροι μετανάστες, αλβανικής κυρίως καταγωγής εγκαταλείπουν την Ελλάδα. Δίχως δεύτερη σκέψη επιστρέφουν στις πατρίδες τους καθώς στην Ελλάδα των μνημονίων και των σκληρών οικονομικών μέτρων δεν φαίνεται να υπάρχει ελπίδα.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι αδιάσειστα. Ο πληθυσμός των αλλοδαπών έχει μειωθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Το πάλαι ποτέ greek dream μετετράπη σε εφιάλτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις μέσα σε ένα χρόνο οι υπήκοοι χωρών εκτός ΕΕ μειώθηκαν κατά περίπου 165.000. Το 2011 ήταν 817.860 και το 2012 είχαν φτάσει σε 650.825 ανθρώπους.

Επίσης, οι καταθέσεις κατοίκων χωρών εκτός Ευρωζώνης, στις ελληνικές τράπεζες, μειώθηκαν κατά 30 δισ. ευρώ από τον Ιούνιο του 2010 έως και τον Ιούνιο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ενδεικτικά όμως είναι και τα στοιχεία αναφορικά με τους αλλοδαπούς που εργάζονται στη χώρα μας που δείχνει και το ΙΚΑ. Από το 2009 έως και το 2013 το 33% των θέσεων εργασίας που κατείχαν αλλοδαποί χάθηκε. Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει η έλλειψη ορθής μεταναστευτικής πολιτικής το κατάφερε η οικονομική κρίση. Μόνο που εκτός από τους αλλοδαπούς εγκαταλείπουν τη χώρα και αρκετοί Έλληνες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Ακρίβεια: Στο 3,2% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο – Διαψεύδεται η κυβέρνηση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr