Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εμπλοκή Ελλάδας σε διακίνηση όπλων προς Ισλαμικό Κράτος (;)

Εμπλοκή Ελλάδας σε διακίνηση όπλων προς Ισλαμικό Κράτος (;)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πληροφορίες για διακίνηση όπλων από την Αλβανία προς τη Συρία και το Ισλαμικό Κράτος μέσω Ελλάδας εξετάζει η ΕΛΑΣ, μετά από την εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίας όπλων και τη σύλληψη οκτώ μελών του, σε Τίρανα, Δυρράχιο και την πόλη Shijak της Αλβανίας.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, βάση στις έρευνες δίνουν δημοσιεύματα στον αλβανικό Τύπο, που επικαλούνται πηγές της αλβανικής Αστυνομίας και τοποθετούν την Ελλάδα στο δρομολόγιο των όπλων, από Αλβανία με κατάληξη τη Συρία. Η επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 14 Νοεμβρίου και οδήγησε στη σύλληψη οκτώ μελών του κυκλώματος, ηλικίας 18 έως 44 ετών και την κατάσχεση όπλων και πυρομαχικών.

Ειδικότερα, σε κρησφύγετο του κυκλώματος στην πόλη Shijak κοντά στο Δυρράχιο αστυνομικοί εντόπισαν έξι καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο Scorpion με σιγαστήρα, έξι πιστόλια, 5 χειροβομβίδες, 2 καραμπίνες και χιλιάδες (σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 12.000) σφαίρες.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, οι διωκτικές Αρχές της γειτονικής χώρας ανακοίνωσαν, μέσω του επικεφαλής της Αστυνομίας των Τιράνων, Ardian Cipa, ότι οι συλληφθέντες συμμετείχαν σε διεθνές κύκλωμα λαθρεμπορίας όπλων καθώς και ότι διακινούσαν όπλα προς ισλαμιστές μαχητές στη Συρία.

Το ίδιο επανέλαβε στην “Καθημερινή” και εκπρόσωπος της αλβανικής Αστυνομίας, δίχως πάντως να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, πάντως, δημοσιεύματα στον αλβανικό Τύπο, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές, ενέπλεξαν και την Ελλάδα στο δίκτυο της διακίνησης. Ανέφεραν ότι μέρος των όπλων διακινείτο προς τη χώρα μας (και στη συνέχεια στη Συρία), καθώς και ότι ένα μέλος της σπείρας, ο 39χρονος Clirim X. έχει συλληφθεί και καταδικαστεί στην Ελλάδα για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία. Στον 39χρονο, μάλιστα, αποδόθηκε κεντρικός ρόλος στη δράση της σπείρας, καθώς ήταν αυτός που εντόπιζε τα όπλα, που στη συνέχεια διακινούσε το κύκλωμα. Πάντως, κατά μία άλλη εκδοχή, η εμπλοκή της χώρας στην υπόθεση προέκυψε εξαιτίας ενός μυστικού Αλβανού αστυνομικού, ο οποίος, προκειμένου να παγιδεύσει τους διακινητές, προφασίστηκε ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει και να εξαγάγει όπλα σε Ελλάδα και Ιταλία.

Για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης ενημερώνεται ο αστυνομικός σύνδεσμος της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα, ενώ τις εξελίξεις παρακολουθούν διακριτικά αξιωματικοί της νεοσύστατης Διεύθυνσης Πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομική πηγή επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ότι “συγκεντρώνουμε στοιχεία για τα πρόσωπα που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο κύκλωμα”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των οκτώ συλληφθέντων για συμμετοχή στο κύκλωμα καταζητούνται τέσσερα ακόμα άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών της Αλβανίας. Ο ένας από αυτούς, μάλιστα, ο 52χρονος Hamdi Μ., φέρεται να τροφοδοτούσε το κύκλωμα με πυρομαχικά που αφαιρούσε από τις αποθήκες της Αστυνομίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr