Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πλάτων και Αριστοτέλης πιο διάσημοι από τον Ιησού Χριστό

Πλάτων και Αριστοτέλης πιο διάσημοι από τον Ιησού Χριστό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνολικά 136 Έλληνες, αρχαίοι και νεώτεροι, συμπεριλαμβάνονται στους διασημότερους ανθρώπους του πλανήτη, με τους Πλάτωνα και Αριστοτέλη να είναι πιο διάσημοι από τον Ιησού Χριστό!

Η μέτρηση και η κατάταξη των διασημότερων ανθρώπων παγκοσμίως έγινε από το Media Lab του γνωστού αμερικανικού πανεπιστημίου ΜΙΤ. Το πανεπιστημιακό εργαστήριο “σκέφτηκε” έναν τρόπο να υπολογίσει το πόσο διάσημες είναι διάφορες προσωπικότητες του παρελθόντος, αλλά και του παρόντος: Μέσω της Wikipedia.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα λήμματα 11.335 ανθρώπων στη Wikipedia, μελετώντας σε πόσες γλώσσες έχουν μεταφραστεί, πόσες προβολές σελίδων έχουν συγκεντρώσει σε διάστημα έξι ετών τόσο στα αγγλικά, όσο και σε άλλες γλώσσες, και καταλήγοντας σε έναν Δείκτη Ιστορικής Δημοφιλίας. Τα αποτελέσματα είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΜΙΤ Media Lab, δύο αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι είναι πιο διάσημοι από τον Χριστό: Ο Αριστοτέλης και ο Πλάτωνας κερδίζουν τον Ιησού, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν δύο ακόμα μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες: Ο Σωκράτης και ο Μέγας Αλέξανδρος.

Κατεβαίνοντας πιο κάτω, στην 6η θέση βρίσκεται ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι και στην έβδομη ο Κομφούκιος, στην όγδοη ο Ιούλιος Καίσαρας, και ακολουθούν δύο ακόμα αρχαίοι Έλληνες: Ο Όμηρος και ο Πυθαγόρας.

Στην 11η θέση βρίσκεται ο Αρχιμήδης και στη 12η ο Μωυσής, ενώ στη 13η ο Μωάμεθ, στη 14η ο Αβραάμ και στη 15η ο Αδόλφος Χίτλερ. Ακολουθούν στη 16η θέση ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, στη 17η ο Καρλομάγνος, στη 18η ο Σαίξπηρ, στη 19η ο Μιχαήλ Άγγελος και στην 20η ο Αύγουστος.

Εκτός εικοσάδας μένει ο Ναπολέων Βοναπάρτης (21ος), όπως και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν (23ος), ο Χριστόφορος Κολόμβος (24ος), ο Βούδας (28ος) και η Κλεοπάτρα (29η).

Από τις προσωπικότητες που γεννήθηκαν μετά το 1900, πιο ψηλά βρίσκεται ο 72ος Τσε Γκεβάρα, και ακολουθούν (εκτός της πρώτης εκατοντάδας) ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο Έλβις Πρίσλεϊ, ο Σαλβαδόρ Νταλί, ο Γουολτ Ντίσνεϊ, ο Ζαν-Πολ Σαρτρ, ο Μπομπ Μάρλεϊ, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Τζόνι Ντεπ και ο Τζίμι Χέντριξ.

Οι Έλληνες της λίστας του MIT είναι συνολικά 136, και δεν είναι όλοι… αρχαίοι, αν και οι 25 πρώτοι της ελληνικής λίστας έχουν γεννηθεί όλοι προ Χριστού, με εξαίρεση τον 18ο Πλούταρχο, τον ιστορικό, φιλόσοφο και αρχιερέα των Δελφών και 24ο τον Ελ Γκρέκο.

Από τους σύγχρονους Έλληνες, πιο διάσημος είναι ο συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου (54ος στην ελληνική λίστα), ενώ πιο κάτω βρίσκονται η Νάνα Μούσχουρη (79η), ο Νίκος Καζαντζάκης (80ός), ο Γιώργος Σεφέρης (84ος), ο Μίκης Θεοδωράκης (86ος), η Μελίνα Μερκούρη (96η), αλλά και ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας (99ος).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντίστροφη μέτρηση για τον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας – Την Κυριακή 10 Μαρτίου η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Μην προδίδεις τη μνήμη της ελληνικής αντίστασης!»

«Μέγας Αλέξανδρος: Η Γέννηση Ενός Θεού» – Οι καραμπινάτες ανακρίβειες και απλουστεύσεις του NETFLIX

Οι άνθρωποι των επόμενων γενεών ίσως να ζουν μέχρι τα 130 τους χρόνια

Ο Ερντογάν που δήλωνε θαυμαστής του Χίτλερ τώρα λέει ότι ο Νετανιάχου είναι σαν τον Χίτλερ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr