Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι «χρυσοί» κανόνες για μια τέλεια συμβίωση

Οι «χρυσοί» κανόνες για μια τέλεια συμβίωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγάπη, Έρωτας,

Κάθε σχέση μεταξύ ανθρώπων δεν είναι απλή υπόθεση είτε είναι παντρεμένοι, είτε απλά συζούν. Κάτι όμως που συχνά ξεχνάμε είναι ότι όλες οι σχέσεις χρειάζονται δουλειά.

Δεν πρέπει να έχουμε τίποτα δεδομένο στη σχέση μας και στον σύντροφο μας και να την αφήνουμε στη τύχη της.

Πρέπει να δουλεύουμε, να φροντίζουμε και να συντηρούμε τη σχέση μας ζωντανή.

Άλλωστε η καθημερινότητα είναι για όλους δύσκολη και προκαλεί φθορά στη σχέση μας με το σύντροφό μας.

Με κάποιους βασικούς κανόνες όμως, μπορούμε να κρατήσουμε τη σχέση μας σε ένα καλό επίπεδο χωρίς εντάσεις και τσακωμούς…

1) Αγαπάτε

Αν αγαπάτε πραγματικά, δεν υπάρχει περίπτωση ο σύντροφός σας να μην το βλέπει και να μην το νιώθει. Αυτό από μόνο του δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για να λυθούν τα όποια προβλήματα. Επίσης, όταν κάποιος αγαπάει πραγματικά, είναι πιο εύκολο να αφήσει στην άκρη τους εγωισμούς και να δείξει μεγαλύτερη κατανόηση στις ανάγκες του συντρόφου του.

2) Σεβάσου

Κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη να νιώθει ότι ο σύντροφός του τον σέβεται, τον εκτιμά και αναγνωρίζει τις προσπάθειές του. Ακόμα κι αν κανείς δεν το λέει ανοικτά, ο σύντροφος νιώθει πάντα αν τον σέβεστε. Αν πλέον κάτι τέτοιο δεν ισχύει μεταξύ των δύο σας, ίσως πρέπει να ξανασκεφθείτε τη βιωσιμότητα της σχέσης σας. Και σε κάθε περίπτωση, ποτέ μα ποτέ μην κακολογείτε τον σύντροφό σας τρίτους.

3) Δεν είναι παιχνίδι δύναμης

Σε μία σωστή σχέση δεν υπάρχουν αφεντικά αλλά δύο άνθρωποι που μοιράζονται στα ίσα όλες τις ευθύνες αλλά και όλες τις χαρές της συμβίωσής τους. Αν κάποιος από τους δύο νιώθει ότι εκείνος έχει πάντα δίκιο και ο άλλος πάντα άδικο, υποτιμά τον σύντροφό του. Αποφεύγετε, ακόμη κι όταν έχετε δίκιο, να επιπλήττετε τον σύντροφό σας και αποφύγετε τα κηρύγματα. Δεν είναι ανάγκη να έχετε εσείς πάντα την τελευταία λέξη.

4) Αλήθεια

Η ειλικρίνεια είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά μίας σχέσης. Τα ψέματα και τα μυστικά απομακρύνουν το ζευγάρι και το κάνουν μάλλον απίθανο μία τέτοια σχέση να έχει διάρκεια.

5) Υποσχέσεις

Μην υπόσχεστε στο σύντροφό σας πράγματα που δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε. Αποφύγετε να δίνετε υποσχέσεις αν δεν μπορείτε να τις τηρήσετε ή αν δώσετε κάποια υπόσχεση κάντε κάθε προσπάθεια να την πραγματοποιήσετε. Η τήρηση των υποσχέσεων φέρνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη σχέση.

6) Αφιερώστε την αναγκαία προσοχή

Ακόμη κι αν βλέπετε το αγαπημένο σας σήριαλ, ακόμα κι αν εκείνη τη στιγμή η ομάδα σας βάζει γκολ, μην παραμελείτε το σύντροφό σας. Αν σας μιλάει εκείνη τη στιγμή, αφήστε την τηλεόραση και κοιτάξτε τον. Και ποτέ μην απαντάτε με «ναι, όχι, θα δούμε» αν δεν έχετε ακούσει τι ακριβώς σας ρώτησε ο σύντροφός σας. Είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.

7) Αξιοπρέπεια

Ακόμη κι όταν τσακώνεστε, κάντε το πολιτισμένα, με αξιοπρέπεια και αυτοσυγκράτηση. Ποτέ μα ποτέ μην παρασύρεστε από το θυμό σας και πριν ανοίξετε το στόμα σας χρησιμοποιήστε το μυαλό σας. Προσέξτε πολύ να μην χρησιμοποιήσετε «κοσμητικά» επίθετα που ούτε εσείς θα θέλατε να σας λένε.

8) Στήριξη

Μπορεί ο σύντροφός σας να έχει γίνει ανυπόφορος τον τελευταίο καιρό γιατί περνάει μεγάλη ένταση στη δουλειά. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, σκεφτείτε ότι είναι κάτι προσωρινό και υποστηρίξτε τον άνθρωπό σας. Κάντε υπομονή και αν τα βρείτε σκούρα, ζητήστε του να σας πει εκείνος τι θα τον βοηθούσε να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει. Ότι σας πει, ακολουθήστε το κατά γράμμα! Όταν όλα ξαναγίνουν φυσιολογικά, σίγουρα θα σας ανταμείψει με την αγάπη του και θα έχετε κερδίσει και πόντους επειδή τον στηρίξατε.

9) Το σεξ

Μην αφήνετε το σεξ να πάρει την κάτω βόλτα. Ζωντανέψτε την κρεβατοκάμαρά σας με όποιο τρόπο μπορείτε να σκεφτείτε. Επίσης, αν ο ένας από τους δύο συντρόφους δείχνει να έχει μεγαλύτερη επιθυμία από ότι ο άλλος σύντροφος, ασχοληθείτε σοβαρά με το θέμα και αν χρειάζεται ζητήστε επαγγελματική βοήθεια πριν ο απογοητευμένος σύντροφος αναζητήσει επιβεβαίωση και σεξουαλική ικανοποίηση αλλού.

10) Μαλώσατε;

Όλα τα ζευγάρια μαλώνουν και όλοι μας κάποιες στιγμές θυμώνουμε με το σύντροφό μας. Μην κρατάτε το θυμό μέσα σας. Αν κάτι σας ενοχλεί, συζητήστε το με την πρώτη ευκαιρία. Ο θυμός που μαζεύεται μέσα μας έχει την τάση να διογκώνεται και να δημιουργεί μία μόνιμη απογοήτευση που συχνά οδηγεί στη διάλυση της σχέσης. Όταν καυγαδίζετε θυμηθείτε ότι δεν έχει σημασία ποιος θα νικήσει, ο σκοπός είναι να λυθεί το πρόβλημα και νικητής να είναι η σχέση σας.

12) Γελάστε

Βρείτε πάντα κάποια αφορμή για να γελάσετε παρέα με το σύντροφό σας. Το γέλιο βελτιώνει τη διάθεση και των δύο σας και μπορεί εύκολα να αποφορτίσει και τους δύο από το άγχος της ημέρας ή από ένα πρόσφατο πρόβλημα που αντιμετωπίσατε.

Η κάθε σχέση είναι διαφορετική, όπως διαφορετικοί είναι και οι δύο σύντροφοι που την αποτελούν. Για αυτό το λόγο δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές που να ισχύουν για όλα τα ζευγάρια, όμως υπάρχουν ορισμένοι βασικοί τρόποι τους οποίους μπορείτε να αξιοποιήσετε για να βελτιώστε και γιατί όχι, να σώσετε τη σχέση σας.

Πηγή: donna

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γάμος χωρίς σεξ – Γιατί «φεύγει» η επιθυμία; Που οφείλεται, τι λένε καθηγητές σεξολόγοι

Βρετανίδα έπαθε τραγικό ατύχημα στο κρεβάτι και ζητάει 1 εκατ. λίρες αποζημίωση (φωτο)

Πώς μας… “ανάβουν” τα Σκόπια! Στα ύψη η λίμπιντο των Ελλήνων

Ο τέλειος ο άνδρας, ο άνδρας ο σωστός, είναι εκείνος που δεν φοβάται να φοβάται…

Είναι αλήθεια: Ανοίγει σχολή για την τέχνη του έρωτα το Σεπτέμβριο στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr