Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eπιστήμονες ανακαλύπτουν το Αλτσχάιμερ πριν ακόμη εκδηλωθεί!

Eπιστήμονες ανακαλύπτουν το Αλτσχάιμερ πριν ακόμη εκδηλωθεί!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλτσχάιμερ, Άνοια,

Νέα έρευνα επιβεβαιώνει πως μπορεί να ανιχνεύσει τη νόσο του Αλτσχάιμερ πριν από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Investigative Ophthalmology and Visual Science.

Η ερευνα μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιηθεί σε ποντίκια, αλλά και ανθρώπινες κλινικές δοκιμές των «υπερφασματικών ενδοσκοπήσεων» – κατά την οποία οι παρατηρήσεις του εγκεφάλου γίνεται μέσω του ματιού – έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν αυτό το μήνα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν τα πρώτα συμπτώματα της νόσου εμφανίζονται (όπως αμυλοειδοπάθεια και γνωστική βλάβη), άλλα σημάδια που είναι πιο δύσκολο να ανιχνευθούν, έχουν παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες.

Τι διαπίστωσαν ερευνητές

Επί του παρόντος, είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί απολύτως η νόσο του Αλτσχάιμερ μόνο μετά θάνατον.Αλλά οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, σε ποντίκια τουλάχιστον, η συγκέντρωση της αμυλοειδούς πλάκας ήταν εμφανής στον τρόπο που το φως αντανακλάται από τον αμφιβληστροειδή.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Ρόμπερτ Βινς, δήλωσε: «Η έγκαιρη ανίχνευση της νόσου του Alzheimer είναι κρίσιμη για δύο λόγους. Κατ ‘αρχάς, αποτελεσματικές θεραπείες πρέπει να χορηγούνται πολύ πριν οι ασθενείς παρουσιάζουν πραγματική νευρολογικά σημεία. Δεύτερον, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες τεχνικές έγκαιρης ανίχνευσης, με φάρμακα επί του παρόντος δεν μπορεί να ελεγχθεί για να προσδιοριστεί αν είναι αποτελεσματικά κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ νωρίς. Ένα από τα πρώτα διαγνωστικό εργαλείο σαν το δικό μας μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη φαρμάκων επίσης»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εταιρεία Alzheimer Αθηνών: Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Η Τέχνη Θεραπεύει – Art Heals IV»

Έρευνα: Αυξημένος ο κίνδυνος για εμφάνιση Αλτσχάιμερ ή Πάρκινσον για όσους νόσησαν με κορωνοϊό

Σε ίδρυμα με άνοια η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα

Ο κορωνοϊός χειρότερος για τον εγκέφαλο από τη νόσο Αλτσχάιμερ

To βιάγκρα μειώνει κατά 69% τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr