Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελπίδες για την κατάθλιψη – Τι ανακάλυψαν επιστήμονες

Ελπίδες για την κατάθλιψη – Τι ανακάλυψαν επιστήμονες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έρευνα, Κατάθλιψη,

Σύμφωνα με νέα μεγάλη έρευνα, η κεταμίνη, δρα καθοριστικά στην ψυχολογική κατάσταση του ασθενούς, αντιμετωπίζοντας την κατάθλιψη σε διάστημα μόλις 30 λεπτών!

Σύμφωνα με τους ειδικούς που διεξήγαγαν την έρευνα, η παράνομη αυτή ουσία επιδρά στέλνοντας «ηλεκτρικά σήματα» στα νευρικά κύτταρα, εκμηδενίζοντας τις αρνητικές σκέψεις, ενώ προκαλούν ευθυμία. Τα πειράματα της έρευνας έγιναν σε τρωκτικά, τα οποία χρησιμοποιούνται από τις επιστημονικές ομάδες, καθώς έχει αποδειχθεί ότι οι επιδράσεις στον οργανισμό τους είναι ανάλογες με εκείνες στους ανθρώπους.

Όπως δηλώνουν οι ερευνητές, αν η κεταμίνη έχει ανάλογη αντίδραση στον άνθρωπο, θα προκαλέσει μία επανάσταση στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, μίας ασθένειας που έχει εξελιχθεί σε παγκόσμια μάστιγα, ιδιαίτερα στις δυτικές κοινωνίες, στις οποίες ο φρενήρης και ακραία ανταγωνιστικός ρυθμός της καθημερινότητας, προκαλεί αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα στους ανθρώπους.

Η κεταμίνη είναι απαγορευμένη και θεωρείται ναρκωτικό. Ωστόσο, με την κατάλληλη επεξεργασία και εφόσον αποδειχθεί ότι επιδρά το ίδιο και στον άνθρωπο, είναι δυνατόν να ενταχθεί στο «οπλοστάσιο» των επιστημόνων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μία ασθένεια που απαιτείται πολύς χρόνος για την καταπολέμησή της και με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα σε κάθε περίπτωση. Η ίδια ουσία, χρησιμοποιείται και ως αναισθητικό για ανθρώπους και ζώα.

Οι ερευνητές του Zhejiang University διαπίστωσαν ότι η κεταμίνη είναι αποτελεσματική σε συνδιασμό με την ενεργοποίηση συγκεκριμένων κέντρων στον εγκέφαλο.

Σε κάθε περίπτωση, η έρευνα ανοίγει νέους δρόμους για την καταπολέμηση της κατάθλιψης, καθώς, αν και απαγορευμένη, η κεταμίνη δείχνει να έχει πολύ καλές προοπτικές για ένα μελλοντικό φάρμακο, κατά της σύγχρονης μάστιγας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Έλον Μασκ κάνει LSD, κοκαΐνη, Ecstasy, μανιτάρια και κεταμίνη

Έρευνα: Δυο στους τρεις Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό δεν επιθυμούν να επιστρέψουν

Έρευνα: Eμβολιασμένοι που κολλάνε Όμικρον δεν μπορούν να μολυνθούν με Δέλτα

Πώς η υγρασία επηρεάζει τη μετάδοση του κορωνοϊού στον αέρα

Κορωνοϊός: Ποιοι κινδυνεύουν από διαβήτη – Τι αποκαλύπτει έρευνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr