Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tέλος στο διαπλεκόμενο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο βάζει η κυβέρνηση

Tέλος στο διαπλεκόμενο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο βάζει η κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αποφασισμένη να βάλει τέλος στο διαπλεκόμενο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο των περασμένων δεκαετιών φαίνεται πως είναι η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά η κυβέρνηση ετοιμάζει το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν λιγότερες τηλεοπτικές άδειες από τις υπάρχουσες, καθώς, όπως είπε, «η διαφημιστική αγορά έχει μικρύνει».

«Η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο που καθορίζει και το πλαίσιο τηλεοπτικών αδειών» είπε συγκεκριμένα ο κ. Παππάς, ενώ σημείωσε πως οι διατάξεις του θα προβλέπουν πως η νέα ΕΡΤ θα είναι και πάροχος ψηφιακού σήματος.

Ο υπουργός Επικρατείας είχε προϊδεάσει με τη συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» του Σαββάτου (16/05/2015) για τη «βόμβα» που έρχεται στο υπάρχον σύστημα των καναλαρχών: «Με δεδομένο το πράγματι άναρχο τοπίο, αλλά και το γεγονός ότι ήδη υπάρχουν πάρα πολλά κανάλια στη χώρα, ο νέος νόμος θα ρυθμίσει τις τεχνικές, νομικές και οικονομικές προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται, καθώς και τα εχέγγυα νομιμότητας και διαφάνειας που θα θωρακίζουν τη νόμιμη λειτουργία τους».

Ο Νίκος Παππάς φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να παραχωρηθούν τρεις ή το πολύ τέσσερις (συμπεριλαμβανομένης της ΕΡΤ) άδειες για κανάλια εθνικής εμβέλειας. Επιπλέον, πρόθεση του υπουργού Επικρατείας είναι να μην δίνεται μπόνους στη διαγωνιστική διαδικασία που θα προκηρυχθεί, στα υπάρχοντα κανάλια έναντι νέων παικτών.

Η πρόβλεψη ότι δεν θα υπάρχει «μπόνους» για τα υπάρχοντα κανάλια σημαίνει ότι οι σημερινοί καναλάρχες θα πρέπει όχι μόνο να επιδιώξουν συγχωνεύσεις, αλλά και να προχωρήσουν σε μεγάλες αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων, ώστε να περιοριστούν τα τεράστια χρέη από «θαλασσοδάνεια», που έχουν λάβει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Ο Παππάς είπε τα αυτονόητα στη Βουλή – «Θα παραιτηθείτε για να ανασάνει η δημοκρατία»

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Παππάς: Οφσάιντ ήδη ο προϋπολογισμός – Έπεσε έξω η κυβέρνηση για ανάπτυξη και επενδύσεις

Κασσελάκης: Θα παραμείνω αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εθνικές εκλογές, έχω τεράστια εντολή

ΣΥΡΙΖΑ: Το πρώτο σχόλιο από το περιβάλλον Τσίπρα μετά την απόφαση να μην γίνουν εκλογές για πρόεδρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr