Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Λιγότερες άδειες για κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας

Παππάς: Λιγότερες άδειες για κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μικρότερο αριθμό αδειών τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας σε σχέση με σήμερα, προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η naftemporiki.gr, ο προτεινόμενος ως διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης εκτίμησε ότι «χρειάζονται οχτώ μήνες για να μπορέσει η ΕΡΤ να γίνει πάροχος ψηφιακού δικτύου» ύστερα από σχετικό διεθνή διαγωνισμό.

Από την πλευρά του ο κ. Παππάς επεσήμανε πως «η διαφημιστική αγορά έχει μικρύνει, με αποτέλεσμα σήμερα τα κανάλια να έχουν ζημίες. Αυτό η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να το λάβει υπόψη της. Επομένως μιλά για μικρό αριθμό αδειών, ώστε τα σχήματα που θα προκύψουν να είναι βιώσιμα».

«Θετική γνώμη υπό δοκιμή και με πολλές αιρεσιμότητες» έδωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης παραδεχόμενος ότι «είμαι σε δυσχερή θέση. Εκπροσωπώ το κόμμα μου ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος».

«Δεν θέλω να δοθεί μήνυμα σε διάφορους καλοθελητές ότι είμαι σε αντιπαράθεση με τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση», υπογράμμισε.

Στην Επιτροπή υπήρξε ήπια λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο.

Αφορμή ήταν πιεστικές ερωτήσεις που έκανε η κ. Κωνσταντοπούλου στον κ. Ταγματάρχη σχετικά με το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί η ΕΡΤ για να γίνει πάροχος ψηφιακού δικτύου.

Ο κ. Μητρόπουλος έκανε λόγο για «βασανιστική διαδικασία που δεν είναι απαραίτητη», ενώ επεσήμανε στα προτεινόμενα μέλη του δ.σ. πως «δεχτήκατε και αναξιοπρεπείς ερωτήσεις που δεν έπρεπε να απαντήσετε».

«Θα παρακαλούσα να μην κάνουμε κριτική για το πώς ασκούν οι συνάδερφοι τα καθήκοντά τους», απάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου λέγοντας ότι οι ερωτήσεις «δεν μας μετατρέπουν σε ανακριτική αρχή».

Όμως ο αντιπρόεδρος της Βουλής επέμεινε τονίζοντας πως υπάρχει πρόταση ύστερα από «βασανιστική διαγωνιστική διαδικασία με εισήγηση της κυβέρνησης» και «δεν πρέπει να τους βασανίζουμε».

Υπενθύμισε ότι παρουσία της κ. Κωνσταντοπούλου και ο Πρωθυπουργός εξήγησε την θέση της κυβέρνησης για την ΕΡΤ. «Ξέρετε πόσο σας τιμώ, αλλά θέλω την τυπική διαδικασία. Δεν ξέρω πόσο ακόμη θα είμαι αντιπρόεδρος», είπε ο Αλ. Μητρόπουλος.

«Δεν κατάλαβα αυτό που είπατε για πόσο διάστημα θα είστε αντιπρόεδρος. Και γω για πόσο θα είμαι πρόεδρος», σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Μην επαναλάβετε τα περί βασανισμού. Επειδή η συζήτηση κρατά πολύ ώρα φροντίσαμε να έχουν και τον καφέ τους».

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Ο Παππάς είπε τα αυτονόητα στη Βουλή – «Θα παραιτηθείτε για να ανασάνει η δημοκρατία»

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Παππάς: Οφσάιντ ήδη ο προϋπολογισμός – Έπεσε έξω η κυβέρνηση για ανάπτυξη και επενδύσεις

Κασσελάκης: Θα παραμείνω αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εθνικές εκλογές, έχω τεράστια εντολή

ΣΥΡΙΖΑ: Το πρώτο σχόλιο από το περιβάλλον Τσίπρα μετά την απόφαση να μην γίνουν εκλογές για πρόεδρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr