Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χοντρό παρασκήνιο πίσω από τον… κυπριακό Alpha

Χοντρό παρασκήνιο πίσω από τον… κυπριακό Alpha
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένταση προκαλούν στην πολιτική σκηνή της Κύπρου φήμες ότι ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος φέρεται να εμπλέκεται στο σχέδιο του κυπριακού Alpha. Ως υπουργός Εσωτερικών, ο Σωκράτης Χάσικος είναι και πολιτικός προϊστάμενος του ΡΙΚ και γίνεται λόγος για ασυμβίβαστο στην περίπτωση που υπάρχει εμπλοκή του με τον Alpha. Το επόμενο διάστημα, πάντως, ο πρόεδρος του Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς αναμένεται να πραγματοποιήσει επαφές με την πολιτική ηγεσία της Κύπρου.

Η επίσημη έναρξη του κυπριακού Alpha ορίστηκε για τον Απρίλιο αναφέρει το typologies.gr, ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τις δημοφιλείς εκπομπές του ελληνικού καναλιού (Λαζόπουλος, Μενεγάκη, «Κάτι ψήνεται), κυπριακές ενημερωτικές εκπομπές και δελτίο ειδήσεων. Ο τηλεοπτικός σταθμός θα εκπέμπει ελεύθερα σε όλη την Κύπρο με επίγειο ψηφιακό σήμα μέσα από την πλατφόρμα Velister, αντί ποσού 180.000 ευρώ. Έχει εξασφαλίσει άδεια από την Κυπριακή Αρχή Ραδιοτηλεόρασης και έχει καταβάλει το ετήσιο τέλος των 51.400 ευρώ στις κυπριακές αρχές για την εκπομπή του.

Θα εκπέμψει μέσα από τις εγκαταστάσεις ενός άλλου ομίλου -που έχει το ίδιο όνομα-, του Ομίλου Άλφα Media, ο οποίος ανήκε στον υπουργό Εσωτερικών Σ. Χάσικο, που είναι ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Αλήθεια», του Super Sport FM και του Δρόμος FM Κύπρου. Διευθυντής είναι ο Γιώργος Τσαλακός, σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «Αλήθεια» και επί σειρά ετών διευθυντής ειδήσεων στον ΑΝΤ1, και γενικός διευθυντής ο Πέτρος Πέτρου, προερχόμενος από τον «Φιλελεύθερο».

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Alpha στην Κύπρο είναι η Alpha Television Cyprus Limited. Ιδρύθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2015 και σε αυτή μετέχουν ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, ο Δημήτρης Κουρέντας, ο Γιώργος Χριστοδούλου και η Παρασκευή Γιαντσή.

Πηγή: typologies

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr