Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντά ο Δημήτρης Κοντομηνάς για τη δίωξη “βόμβα” που του ασκήθηκε

Τι απαντά ο Δημήτρης Κοντομηνάς για τη δίωξη “βόμβα” που του ασκήθηκε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προσπάθεια στοχοποίησής του, στην οποία εντάσσεται και η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για φοροδιαφυγή, καταγγέλλει ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς.

«Η ποινική μου δίωξη, τη δεδομένη στιγμή, ξεκάθαρα εντάσσεται στην προσπάθεια στοχοποίησής μου», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο κ. Κοντομηνάς, εκτιμώντας ότι «αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την πρωτόγνωρη κατάλυση της πολυφωνίας και της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ».

Παράλληλα, κάνει λόγο για βάναυση προσβολή και καταπάτηση του τεκμηρίου της αθωότητάς του, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα περί διώξεώς του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο κ. Κοντομηνάς προσθέτει ότι, στο πλαίσιο του ελέγχου, «εξ αφορμής και μόνο της κατάφωρα κατασκευασμένης σύνδεσης του ονόματός μου με τη λίστα Lagarde (ενόσω έχει αποδειχθεί ότι ουδέποτε διατηρούσα λογαριασμούς στην HSBC Γενεύης), το ΚΕΦΟΜΕΠ υπό την ηγεσία του απομακρυνθέντος κ. Μασίνα, εξέτασε ως μη δικαιολογημένες καθ’ όλα νόμιμες και φορολογημένες συναλλαγές εταιρειών μου ύψους περί τα 100 εκ. ευρώ. Σε συνέχεια ο έλεγχος ακύρωσε σε ποσοστό 70% το αρχικό ποσό».

Συμπληρώνει ότι ήδη έχει προσφύγει ενώπιον των αρμοδίων διοικητικών δικαστηρίων, για να επανεξετάσουν το σύνολο των εξηγήσεων και παραστατικών «που αποδεικνύει την πλήρη νομιμότητα και διαφάνεια των φορολογημένων ήδη συναλλαγών μου».

Ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή μαμούθ στον Δημήτρη Κοντομηνά

Ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος τους επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων και της διασταύρωσης στοιχείων από τις ενοποιημένες λίστες φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινική δίωξη αφορά χρηματικό ποσό περίπου 48 εκατομμυρίων ευρώ που έχει καταλογιστεί αρχικά και φαίνεται να προέκυψε ως διαφορά μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων του κ. Κοντομηνά για την περίοδο 2006-2008.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο ισχυρός άνδρας του Alpha προσήλθε ενώπιον των εισαγγελέων και αρνήθηκε την διάπραξη αξιόποινης πράξης.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς είχε προσφύγει και στην Διεύθυνση Επίλυση Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να προσβάλλει τις πράξεις που εκδόθηκαν σε βάρος του από την Φορολογική Διοίκηση, ωστόσο ο επανέλεγχος δεν κατέληξε σε διαφορετικό αποτέλεσμα.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης, ενώ η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί σε ειδικό ανακριτή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελένη Μενεγάκη: Τέλος από το MEGA

Ισραήλ: Εγκρίθηκε νόμος που επιτρέπει την απαγόρευση της προβολής του «τρομοκρατικού» Al Jazeera

Ο Νετανιάχου «κλείνει» το φιλοτζιχαντιστικό Al Jazeera στο Ισραήλ

Κασσελάκης: Προκαλώ να πάμε σε διπλές εκλογές – Νιώθω έτοιμος για πρωθυπουργός

Ο σωσίας του Μητσοτάκη στο Dragons’ Den του ΑΝΤ1

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr