Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Οι πολίτες εμπιστεύονται καλύτερα την ΕΡΤ από τα ιδιωτικά κανάλια

Δημοσκόπηση: Οι πολίτες εμπιστεύονται καλύτερα την ΕΡΤ από τα ιδιωτικά κανάλια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλη δημοσκόπηση για την ανταπόκριση των πολιτών στο περιεχόμενο και στις υπηρεσίες που παρέχει η ΕΡΤ, παρουσιάστηκε αναλυτικά το βράδυ της Τετάρτης  στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1 στις 21.00 με το Νίκο Παναγιωτόπουλο. Μία έρευνα που δείχνει ότι οι Έλληνες εμπιστεύονται και θεωρούν καλύτερη και ποιοτικότερη τη δημόσια τηλεόραση έναντι της ιδιωτικής.

Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει η ευρύτατη αποδοχή του κοινού στον πρωτεύοντα ρόλο που διαδραματίζει η ΕΡΤ στην προώθηση του πολιτισμού και του αθλητισμού, καθώς και στην κάλυψη της ειδησεογραφίας από την Περιφέρεια.

Παράλληλα, καταγράφεται η μαζική διαφωνία στην απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και η θετική ανταπόκριση στην επαναλειτουργία της. Επίσης, η έρευνα καταγράφει την τοποθέτηση του κοινού για την αντικειμενικότητα και αξιοπιστία των δελτίων Ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών, τόσο της ΕΡΤ όσο και των ιδιωτικών καναλιών.

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά στην αξιολόγηση της απόφασης να κλείσει η ΕΡΤ το 2013 το 56% χαρακτηρίζει την ενέργεια της κυβέρνησης Σαμαρά λανθασμένη. Μόλις το 24% την αξιολογεί ως “σωστή”, ενώ το 20% απαντά δεν ξέρω δεν απαντώ.

Συντριπτικά θετικές είναι οι γνώμες για την απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα να ξανανοίξει την ΕΡΤ

Συντριπτικά θετικές είναι οι γνώμες για την απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα να ξανανοίξει την ΕΡΤ, με 59% να τη θεωρεί σωστή, μόλις 23% λανθασμένη και 18% να απαντά “δεν ξέρω δεν απαντώ”.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι το ποσοστό σε σχέση με το άνοιγμα της ΕΡΤ αυξάνεται ακόμη περισσότερο σε σχέση με το ήδη υψηλό ποσοστό εκείνων που θεωρούν ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν λάθος.

Δεδομένης της προπαγάνδας που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει θέσει στο στόχαστρο τη δημόσια τηλεόραση, πολύ υψηλό είναι το ποσοστό των πολιτών που κρίνουν ότι το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ είναι αντικειμενικό. 29% κρίνει ότι το δελτίο ειδήσεων είναι αντικειμενικό, ενώ 45% όχι. Δεν γνωρίζω δεν απαντώ λέει το 26%.

Ωστόσο οι πολίτες θεωρούν ότι η δημόσια τηλεόραση είναι πιο αντικειμενική από τα ιδιωτικά κανάλια. 27% θεωρεί ότι είναι πιο αντικειμενική η ΕΡΤ, 22% θεωρεί ότι είναι πιο αντικειμενικά τα ιδιωτικά κανάλια, ενώ 40% κανένα.

Πολύ υψηλά είναι τα ποσοστά, όπως θα δείτε και στις καρτέλες που ακολουθούν, της αξιολόγησης από τους πολίτες του δελτίου ειδήσεων των 21.00 της ΕΡΤ, με μέσο όρο, στην κλίμακα από 1 έως 5, 2,9 και την μεγάλη πλειοψηφία πλην εκείνων που δεν ξέρουν/δεν απαντούν να κινούνται στο 3 και στο 4.

Στην ερώτηση “Ποιος πιστεύετε ότι προάγει περισσότερο τον πολιτισμό” τα ποσοστά είναι συντριπτικά υπέρ της ΕΡΤ. 56% απαντά η δημόσια τηλεόραση και μόλις 17% τα ιδιωτικά κανάλια. Αντίστοιχα συντριπτικό υπέρ της δημόσιας τηλεόρασης είναι το ποσοστό και σε ότι έχει να κάνει με την προαγωγή του αθλητισμού με 47 και 23% αντίστοιχα.

Τέλος, οι πολίτες με ποσοστό 41 έναντι 29% θεωρούν ότι η ΕΡΤ προβάλλει περισσότερα θέματα από όλη την Ελλάδα σε σχέση με τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Όλα τα παραπάνω είναι τα λογικά συμπεράσματα. Όταν στα ιδιωτικά κανάλια ασχολούνται με το κουτσομπολιό και προβάλλουν εκπομπές υποκουλτούρας, όπως για παράδειγμα το Survivor, η ΕΡΤ καλύπτει με ζωντανές συνδέσεις διεθνής γεγονότα, όπως για παράδειγμα, σήμερα, η επίθεση στο Λονδίνο. Όταν στα ιδιωτικά κανάλια οι τηλεθεατές παρακολουθούν τη λυσσαλέα προπαγάνδα κατά της κυβέρνησης, στην ΕΡΤ βλέπουν ΕΙΔΗΣΕΙΣ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Δημοσκόπηση ΜARC: Ανακτά τη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ – Τρεις μονάδες έχασε το ΠΑΣΟΚ σε 50 ημέρες

Δημοσκόπηση: Το 61% των Γάλλων θεωρεί τον Πούτιν απειλή για την ασφάλεια της χώρας

Δημοσκόπηση: Πρώτο κόμμα η ΝΔ στις ευρωεκλογές – Ανεβασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Δημήτρης Μαύρος: Ο Κασσελάκης «ανεβαίνει» στις δημοσκοπήσεις, ο Ανδρουλάκης «κόλλησε»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr