Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απολύθηκαν τρεις δημοσιογράφοι του CNN – Έγραψαν ψεύτικο άρθρο για συνεργάτη του Τραμπ και Ρωσία

Απολύθηκαν τρεις δημοσιογράφοι του CNN – Έγραψαν ψεύτικο άρθρο για συνεργάτη του Τραμπ και Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αναβρασμός επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στο CNN μετά τις παραιτήσεις τριών δημοσιογράφων με αφορμή τη δημοσίευση ενός άρθρου για τη Ρωσία, το οποίο αποσύρθηκε από την ιστοσελίδα του δικτύου ως “αναληθές”.

Τις τελευταίες ώρες, κυκλοφορούν έντονες φήμες για αλλαγές στο management του καναλιού ενώ ο Τραμπ ξεσπαθώνει για μία ακόμη φορά κατά του αμερικανικού δικτύου κατηγορώντας το για “fake news” (Ψευδείς ειδήσεις).

Οι τρεις δημοσιογράφοι αποχώρησαν γιατί έγραψαν ένα αναληθές δημοσίευμα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του CNN, όμως, όπως επισημαίνουν τα αμερικανικά δίκτυα, δεν είναι τυχαίο πως οι παραιτήσεις αφορούν το δίκτυο που φέρει τη στάμπα των “fake news” κατά τον Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν άργησε να επιτεθεί εκ νέου στην αξιοπιστία του CNN και γενικότερα των ΜΜΕ.

Δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος αφού το επίμαχο άρθρο που “έκαψε” τους δημοσιογράφους αποκάλυπτε μία υποτιθέμενη συνάντηση ενός συνεργάτη του με τον επικεφαλής ενός ρωσικού επενδυτικού ομίλου.

“Το CNN αναγκάστηκε να αποσύρει τη μεγάλη ιστορία για τη Ρωσία αναγκάζοντας τρεις εργαζόμενους να παραιτηθούν. Τι γίνεται με τις άλλες φρικτές ιστορίες που κάνουν; Ψευδείς ειδήσεις (Fake News)”…. Συνέλαβαν επ’ αυτοφόρω τις Ψευδείς Ειδήσεις του CNN αλλά τι γίνεται με το NBC, το CBS και ABC; Τι γίνεται με τους New York Times και Washington Post; Είναι όλες ψευδείς ειδήσεις”, έγραψε στο Twitter ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το επίμαχο άρθρο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του δικτύου την προηγούμενη Πέμπτη και ένα 24ωρο αργότερα, αποσύρθηκε.

Το «CNN» απολογήθηκε άμεσα στον Άντονι Σκαραμούτσι, το πρωτοκλασάτο στέλεχος της ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ, για τον οποίο υπήρχε η αναφορά ότι συμμετείχε στη συνάντηση.

Το άρθρο δεν πληρούσε τα συντακτικά πρότυπα του CNN

Ο δημοσιογράφος που συνέταξε το άρθρο, Τόμας Φρανκ, ήταν ένας εκ των τριών που παραιτήθηκαν.

Οι άλλοι δύο που έχασαν τη δουλειά τους είναι ο Έρικ Λαϊχτμπλό, στέλεχος στο γραφείο του «CNN» στην Ουάσιγκτον και ο Λεξ Χάρις, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Για την απόσυρση της ιστορίας, το δίκτυο ανακοίνωσε πως αυτή δεν κατάφερε να φτάσει τα συντακτικά πρότυπα του δικτύου.

Κατά τη διάρκεια εσωτερικής έρευνας από τη διοίκηση του CNN, διαπιστώθηκε ότι ορισμένες τυπικές διαδικασίες σύνταξης δεν τηρήθηκαν όταν δημοσιεύθηκε το άρθρο που ανέφερε ότι το Κογκρέσο διερευνούσε ένα «ρωσικό επενδυτικό ταμείο με δεσμούς με τους αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ.

Είθισται αυτά τα είδη ιστοριών να εξετάζονται συνήθως από διάφορα τμήματα του CNN – συμπεριλαμβανομένων των ελεγκτών γεγονότων, των εμπειρογνωμόνων ειδήσεων δημοσιογραφίας και των δικηγόρων – πριν από τη δημοσίευση.

Οι αναφορές για το ρωσικό επενδυτικό ταμείο και τους αξιωματούχους του Τραμπ δεν μεταδόθηκαν στα τηλεοπτικά κανάλια του CNN, αλλά δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο και διαδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα , πάντως, με τα διεθνή ΜΜΕ, φαίνεται ότι οι τρεις δημοσιογράφοι μετέδωσαν την είδηση επειδή ενίσχυε τα ποσοστά του καναλιού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφετεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr