Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες “ντρίμπλες” από το κίνημα… “δεν πληρώνω” των καναλαρχών – Μύδροι Παππά

Νέες “ντρίμπλες” από το κίνημα… “δεν πληρώνω” των καναλαρχών – Μύδροι Παππά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέες ασκήσεις ισορροπίας τρόμου επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με την επικείμενη διαδικασία για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, αυτή τη φορά από το ΕΣΡ στη βάση όμως του νόμου Παππά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κληθείς να σχολιάσει τη νέα προσφυγή των καναλαρχών στο ΣτΕ, απάντησε χωρίς να πάρει καμία επί της ουσίας θέση, με μία φράση που περισσότερο θυμίζει χρησμό Πυθίας παρά σαφή πολιτική τοποθέτηση για ένα μείζον πολιτικό ζήτημα.

“Το Ε.Σ.Ρ. είναι μια ανεξάρτητη Αρχή, οι αποφάσεις της οποίας είναι απολύτως σεβαστές. Όπως σεβαστά είναι και τα δικαιώματα άμυνας όλων” σημείωσε ο κ. Κικίλιας, φωτογραφίζοντας τους καναλάρχες του ΣΚΑΙ και του STAR που κατέφυγαν εκ νέου στο ΣτΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΣΡ αποφάσισε τη δημοπράτηση επτά τηλεοπτικών αδειών έναντι τιμήματος 35 εκατ. ευρώ έκαστη, προκειμένου να διασφαλιστεί για το Δημόσιο το ποσό άνω των 250 εκατ. ευρώ που είχε συγκεντρωθεί από τον ακυρωθέντα διαγωνισμό που είχε εκπονήσει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Στην “ντρίμπλα” της ΝΔ επανήλθε ο αρμόδιος υπουργός, καλώντας τη ΝΔ να πάρει σαφή θέση εάν “αποδέχεται τις επιταγές του Συντάγματος, τις αποφάσεις του ΣτΕ και του ΕΣΡ”.

«Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε η Νέα Δημοκρατία δεν προκαλούν εντύπωση. Το αντίθετο. Είναι οι ίδιοι, μονότονοι και προβλέψιμοι» αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Νίκος Παππάς, με αφορμή δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την προσφυγή της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας και των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ και STAR.

«Στις αιτιάσεις πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πρόταση για “πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος” και ότι το “ΕΣΡ θα κρίνει” σχετικά, θα πρέπει να ενημερώσουμε τη Νέα Δημοκρατία πως η Ανεξάρτητη Αρχή έχει ήδη κρίνει.

Έχει γνωμοδοτήσει τόσο για τη δημοπράτηση επτά τηλεοπτικών αδειών όσο και για το ύψος της τιμής εκκίνησης, η οποία ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ.

Στις αναφορές περί “αντισυνταγματικότητας” του νόμου 4339/2015, κάποιοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί» αναφέρει ο Ν. Παππάς.

Όπως σημειώνει, η Νέα Δημοκρατία στηρίζει πλέον την πλειονότητα των άρθρων του.

Συγκεκριμένα έχει υπερψηφίσει τα άρθρα:

6 (Ασυμβίβαστες ιδιότητες και πόθεν έσχες υποψηφίων),

7 (Τεχνολογικός εξοπλισμός και κτηριακή υποδομή αδειοδοτημένων σταθμών),

8 (Περιεχόμενο εκπεμπόμενου προγράμματος),

9 (Απασχολούμενο προσωπικό),

10 ( Όροι συμμετοχής),

13 (Διαδικασία δημοπρασίας),

14 (Όροι χορηγούμενων αδειών) και

15 (Λόγοι ανάκλησης αδειών).

«Το ερώτημα παραμένει: Η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται τις επιταγές του Συντάγματος, τις αποφάσεις του ΣτΕ, την εφαρμογή του νόμου και των αποφάσεων του ΕΣΡ;

Δε ζητήσαμε από την ίδια να μας πει τί σέβεται και τί όχι. Ζητάμε εκ νέου να μάθουμε εάν υποστηρίζει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και να καταβληθεί τίμημα.

Απλά, καθαρά και ξάστερα. Και ας προσθέσει όσους χαρακτηρισμούς επιθυμεί» καταλήγει ο Νίκος Παππάς.

Παιχνίδι καθυστερήσεων με το βλέμμα στις κάλπες;

Την ίδια ώρα όλο και φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τους καναλάρχες να επιχειρούν να παίξουν “καθυστερήσεις” με τη νέα προσφυγή στο ΣτΕ, δεδομένου ότι το αρμόδιο ΕΣΡ έχει πάρει σαφή θέση, προσβλέποντας σε πολιτικές εξελίξεις μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης και τη δημοπράτηση των αδειών, προκειμένου αυτή να γίνει με μία άλλη κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr