Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΡΤ: Με το τραγούδι “Το όνειρό μου” της Γιάννας Τερζή η Ελλάδα στη Eurovision

ΕΡΤ: Με το τραγούδι “Το όνειρό μου” της Γιάννας Τερζή η Ελλάδα στη Eurovision
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurovision, Γιάννα Τερζή, ΕΡΤ, Μουσική, Τηλεόραση,

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στον 63ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι «To όνειρό μου» της Γιάννας Τερζή, σε μουσική και στίχους της ιδίας και των: ‘Αρη Καλημέρη, Μιχάλη Παπαθανασίου και Δημήτρη Σταματίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ στην ανακοίνωσή της περιγράφει αναλυτικά τη διαδικασία που οδήγησε τελικά τη διοίκησή της να ματαιώσει τον ελληνικό τελικό στον οποίο θα συμμετείχαν τρία τραγούδια και να προχωρήσει στην ανάθεση της εκπροσώπισης της Ελλάδας στον διαγωνισμό από το τραγούδι της Γιάννας Τερζή.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνει η ανακοίνωση, τον Οκτώβριο του 2017 έγιναν οι πρώτες διερευνητικές επαφές με δισκογραφικές εταιρίες προκειμένου να διαπιστωθεί το ενδιαφέρον τους για ενδεχόμενη συμμετοχή καλλιτέχνη τους στη διαδικασία του Ελληνικού τελικού, με τραγούδι σε ελληνικό στίχο και ήχο.

Κατόπιν τούτου, απεστάλησαν στην ΕΡΤ 20 τραγούδια από 14 δισκογραφικές για την αξιολόγησή τους. H διοίκηση της ΕΡΤ, αναφέρει η ανακοίνωσε, συνέστησε Καλλιτεχνική και Οργανωτική επιτροπή από εργαζόμενους της εταιρίας, με τη ρητή πρόβλεψη της μη συμμετοχής ενός προσώπου και στις δύο επιτροπές, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια της διαδικασίας.

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή προέβη, όπως λέει η ανακοίνωση, στην επιλογή των εξής τριών τραγουδιών τα οποία και θα συμμετείχαν στον ελληνικό τελικό:

– «Μην ξεχνάς τον ήλιο» με την Αρετή Κατιμέ – SPICY MUSIC

– «Από τη Θράκη ως την Κρήτη» με τους Χοροσταλίτες – SPIDER MUSIC

– «Το όνειρό μου» με την Γιάννα Τερζή – PANIC ENTERTAINMENT GROUP

Οι τρεις δισκογραφικές εταιρίες προσεκλήθησαν σε κατ’ ιδίαν και κοινές συναντήσεις με τη διοίκηση της ΕΡΤ, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι όροι ιδιωτικού συμφωνητικού για τη συμμετοχή των καλλιτεχνών τους στον τελικό.

Τελικά όμως, επισημαίνει η ΕΡΤ τα ζητούμενα από το προαναφερόμενο συμφωνητικό εκπληρώθηκαν μόνο από την εταιρία PANIK ENTERTAINMENT GROUP, η οποία κατέθεσε εμπρόθεσμα τόσο το υπογεγραμμένο συμφωνητικό όσο και την εγγυητική επιστολή ύψους 20.000 ευρώ, που είχε ως αποτέλεσμα η ΕΡΤ να κάνει αποδεκτή την συγκεκριμένη πρόταση, γεγονός που αυτομάτως οδήγησε στο μη αναγκαίο παραγωγής ελληνικού τελικού, παρά τις αρχικές προθέσεις της διοίκησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Θα παραμείνω αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εθνικές εκλογές, έχω τεράστια εντολή

Ο σωσίας του Μητσοτάκη στο Dragons’ Den του ΑΝΤ1

Συνελήφθη 31χρονος στην Κέρκυρα που έστελνε email στο Mega για βόμβα

Στο ΣΚΑΪ είπαν ότι «με τέσσερα τοστ χορταίνει όλη η οικογένεια» -Οργή στα social media

Υπό διωγμό η τηλεοπτική σειρά «Κόκκινα μπουμπούκια» που διχάζει την Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr