Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σάρα Φιρθ παραιτήθηκε από το Russia Today καταγγέλλοντας “ρωσική προπαγάνδα”

Η Σάρα Φιρθ παραιτήθηκε από το Russia Today καταγγέλλοντας “ρωσική προπαγάνδα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Russia Today στο Λονδίνο Σάρα Φιρθ (Sara Firth), παραιτήθηκε από το κανάλι και το ανάρτησε και στο twitter, έξαλλη από τον τρόπο -σύμφωνα με εκείνη- που ο σταθμός καλύπτει την πτώση του μαλαισιανού Boeing στην ανατολική Ουκρανία.

“Παραιτήθηκα από το Russia Today σήμερα. Διατηρώ μεγάλο σεβασμό για πολλούς από τους συνεργάτες μου στο κανάλι, αλλά είμαι εδώ για την αλήθεια”, έγραψε η δημοσιογράφος και φωτορεπόρτερ στο twitter την Παρασκευή.

Η Σάρα Φιρθ παραιτήθηκε επειδή το κανάλι απέρριψε εξαρχής τη θεωρία ότι το Boeing μπορεί να έπεσε από πύραυλο εδάφους αέρος που έριξαν οι ρωσόφιλοι αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία.

“Εχτές, όταν η ιστορία έσκασε, ένιωσα αυτό το σφίξιμο στο στομάχι που νιώθεις όταν έχεις να καλύψεις ένα τόσο μεγάλο γεγονός”, είπε σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Press Gazette.

“Περπάτησα μέσα στην αίθουσα σύνταξης και έπαιζαν έναν μάρτυρα, ο θεός ξέρει ποιος ήταν αυτός, ο οποίος κατηγορούσε για την πτώση την ουκρανική κυβέρνηση”.

Ώρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους, το ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1 μετέδιδε ότι ένας Ουκρανός πιλότος μαχητικού πιθανώς να είχε καταρρίψει το Boeing 777 επειδή το μπέρδεψε με το προεδρικό αεροπλάνο του Βλάντιμιρ Πούτιν, που επέστρεφε από τη Βραζιλία.

Αυτό όμως που παρέλειψαν να αναφέρουν ήταν, ότι ο Ρώσος Πρόεδρος έχει πάψει να πετά στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας από την προσάρτηση της Κριμαίας τον Μάρτιο.

Το Channel One, το πιο δημοφιλές κανάλι στη Ρωσία, μετέδωσε ότι όντως οι φιλορώσοι κατέρριψαν ένα αεροπλάνο, αλλά όχι το Boeing της πτήσης MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

Μετά είπαν ότι ήταν όντως ένα ουκρανικό μαχητικό το οποίο έβαλε κατά του επιβατικού αεροσκάφους κι εμφάνισαν μια γυναίκα που συστήθηκε ως Τατιάνα, ως την κύρια αυτόπτη μάρτυρά τους.

Η Τατιάνα είπε στον σταθμό ότι είδε δύο διαφορετικά αεροπλάνα την ώρα της συντριβής.

“Η γραμμή του Russia Today είναι, κανόνας πρώτος: Πάντα είναι φταίξιμο της Ουκρανίας”, τουίταρε η Σάρα Φιρθ πριν παραιτηθεί από το κανάλι.

sara-firth

sara-firth-2

Η Σάρα Φιρθ είχε βρεθεί στην Αθήνα, στις μεγάλες διαδηλώσεις επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου κι όπως βλέπετε και στην εικόνα, είχε “φάει” κανονικά τα δακρυγόνα της στην Πλατεία Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία έχει ανάγκη βοήθειας από τους συμμάχους της ακριβώς όπως το Ισραήλ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr