Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί το Μαξίμου υποβαθμίζει τη βόμβα Καμμένου για συνεκμετάλλευση

Γιατί το Μαξίμου υποβαθμίζει τη βόμβα Καμμένου για συνεκμετάλλευση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να καταλαγιάσει τη θύελλα των αντιδράσεων από τη… μονομερή ενέργεια του Πάνου Καμμένου με τις δηλώσεις του περί συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων στο Αιγαίο με τις ΗΠΑ σε ποσοστό 70% – 30% επιχειρεί διά της σιωπής το Μέγαρο Μαξίμου.

Το Μέγαρο Μαξίμου «δεν ασχολείται» με το ζήτημα, σκοπίμως το υποβαθμίζει, μέχρι να αποσυρθεί από την επικαιρότητα. Δείχνει έτσι ότι ήταν θέση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, χωρίς να έχει προυπάρξει συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Μόνο ο κ. Δημήτρης Στρατούλης, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε να περιμένει ο κ. Καμμένος τον αρμόδιο υπουργό κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη να επιστρέψει από το ταξίδι του στην Μόσχα. Είναι σαφές ότι δεν είναι θέση της κυβέρνησης η πρόταση του κ. Καμμένου στην υφυπουργό των ΗΠΑ, κυρία Νούλαντ, αλλά, από την άλλη, δεν θέλουν να τον «αδειάσουν».

Αλλά και από την πλευρά του κ. Καμμένου περισσότερο μοιάζει με κίνηση που θέλει να δείξει προς τους εταίρους και δανειστές, εν μέσω μίας δύσκολης διαπραγμάτευσης, ότι η Ελλάδα αναζητά και εναλλακτικούς τρόπους για να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο, αξιοποιώντας μεταξύ άλλων των ενεργειακό της πλούτο και τη γεωπολιτική της θέση.

Το θέμα πάντως προκάλεσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Η ΝΔ και το Ποτάμι κατέθεσαν ερωτήσεις στη Βουλή για το αν οι δηλώσεις Καμμένου περί συνεκμετάλλευσης αντικατοπτρίζουν την επίσημη θέση της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, με ερώτησή του στους συναρμόδιους υπουργούς ρωτά στην περίπτωση που ισχύουν οι δηλώσεις του υπουργού «ποιο είναι το συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο, που θα οδηγήσει στη συνεκμετάλλευση, διασφαλίζοντας συγχρόνως τα εθνικά συμφέροντα;».

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, πάλι, ρωτά αν «η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τις ΗΠΑ με ποσοστά 70 Ελλάδα – 30 ΗΠΑ είναι επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης».

Το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «τα όσα δήλωσε ο κ. Καμμένος για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστα και αναπάντητα από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον κ. Τσίπρα. Περιμένουμε να γίνουν το ταχύτερο στοιχειώδεις ενέργειες προάσπισης της σοβαρότητας της εθνικής πολιτικής».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

H 45χρονη καθηγήτρια που πιάστηκε γυμνή με μαθητή, είναι παντρεμένη με κυβερνητικό αξιωματούχο

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...