Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας προς αντιπολίτευση: Άνευ όρων συνθηκολόγηση μην περιμένετε – Στηρίξτε την εθνική προσπάθεια

Τσίπρας προς αντιπολίτευση:  Άνευ όρων συνθηκολόγηση  μην περιμένετε – Στηρίξτε την εθνική προσπάθεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βουλή των Ελλήνων,

Το γάντι πέταξε στην αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, στην προ ημερησίας συζήτηση, ξεκαθαρίζοντας ότι «άνευ όρων συνθηκολόγηση μην περιμένετε» και καλώντας όλα τα κόμματα να στηρίξουν την εθνική –όπως την χαρακτήρισε- προσπάθεια.

Απευθυνόμενος , μάλιστα, στην αντιπολίτευση αναρωτήθηκε: «Θα στηρίξετε τη διαπραγματευτική στρατηγική ή θα συνεχίσετε να συμπεριφέρεστε ως φερέφωνα των εμπνευστών του μνημονίου;»

Προηγουμένως , ο πρωθυπουργός είχε επικαλεστεί το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στηρίζει την διαπραγματευτική στρατηγική της νέας κυβέρνησης.

«H στρατηγική μας αποδίδει καρπούς παρά το γεγονός ότι το περιβάλλον ήταν ναρκοθετημένο. Αντί για το mail Χαρδούβελη, η κυβέρνηση θα υλοποιήσει ένα πρόγραμμα ανόρθωσης της οικονομίας & αναδιανομής βαρών και εισοδημάτων», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε και σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι και αυτή υλοποιεί το μνημόνιο.
«Είναι Μνημόνιο ο νόμος για την ανθρωπιστική κρίση, ο νόμος για τις 100 δόσεις,το σ/ν για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ;»

«Είναι Μνημόνιο η μη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τα ασφαλιστικά ταμεία, η άρνηση να αυξήσουμε το ΦΠΑ; Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει στους θεσμούς τη δική της λίστα βραχυπρόθεσμων μεταρρυθμίσεων. Για να πληρώσουν επιτέλους οι κατέχοντες και να σταματήσει η λεηλασία της μεσαίας τάξης και των μισθωτών», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι μετέτρεψε την Ελλάδα σε αποικία χρέους.
Όπως ανέφερε η προηγούμενη κυβέρνηση μιλούσε για πλεόνασμα 3,3 δισ. ευρώ η πραγματικότητα ήταν μόλις 592 δισ. ευρώ. 2,7δισ. λιγότερα απ’ότι διαφήμιζε προεκλογικά. Τα δημόσια ταμεία δεν είχαν μέσα ούτε αυτό το πενιχρό πλεόνασμα.

Έκανε λόγο για ανικανότητα καθώς ακόμα και ο νόμος για τις 100 δόσεις που ίσχυσε προεκλογικά έφερε μόνο 70 εκατ. Ευρώ σε 5 μήνες τη στιγμή που μέσα σε μία εβδομάδα έχουμε ήδη 100 εκατ. Ευρώ.

«Ταυτόχρονα μία δανειακή σύμβαση που έληγε εντός στενών ορίων με κίνδυνο να μείνουν οι τράπεζες ακάλυπτες και ταυτόχρονα οικονομική ασφυξία. Είμαστε η μόνη χώρα που δεν αναχρηματοδοτεί τα χρέη της αλλά τα πληρώνει από τον προυπολογισμό της. Κάποιοι είχαν φροντίσει να συμβεί αυτή η ασφυκτική κατάσταση. Παρά ταύτα η διαπραγματευτική μας στρατηγική οδήγησε στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου» είπε.

Αντί για το email Xαρδούβελη, περικοπές σε συντάξεις, αυξήσεις ΦΠΑ, η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει πρόγραμμα δική της ευθύνης ανόρθωσης της οικονομίας.

Επίσης, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό με την απόφαση της 20ης Φλεβάρη αναγνωρίζεται η ανάγκη να ανοίξει η συζήτηση για αναδιάρθρωση δημόσιου χρέους γιατί αλλιώς είναι αδύνατη η αποπληρωμή του. Θα ανοίξει στην ώρα της. Θα μειωθούν τα εξωπραγματικά πλεονάσματα.

«Αυτή είναι η μοναδική στρατηγική που μπορεί να βάλει τέλος στη λιτότητα διατηρώντας τη χώρα στην Ευρώπη ο άλλος δρόμος είναι η άτακτη υποχώρηση σε όσους έχουν συμφέρον να συνεχίσουν την ίδια πολιτική που κατέστρεψε τον τόπο» ανέφερε.

Απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά ο πρωθυπουργός ρώτησε γιατί δεν προχώρησε η κυβέρνησή του σε ουσιαστικούς ελέγχους για την φοροδιαφυγή.

«Από τα 2.062 ονόματα της λίστας Λαγκάρντ έχουν ελεγχθεί μόνο 25», είπε.

«Μόλις 10 αιτήματα για φοροδιαφυγή έχουν κατατεθεί στην Ελβετία από την Ελλάδα», συνέχισε ο πρωθυπουργός κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση πως «λεηλάτησε μισθωτούς και συνταξιούχους και άφησε ανενόχλητους όσους δεν πλήρωσαν το μερτικό τους στην κρίση».

Ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να στηλιτεύσει την στάση του Αντώνη Σαμαρά, όταν ήταν πρωθυπουργός στη συνάντηση του με την Άνγκελα Μέρκελ, που αντί να προβάλει τα αιτήματα της χώρας είχε δηλώσει “ουδείς αναμάρτητος”, αποδεχόμενος ότι φταίει ο ελληνικός λαός. Και μάλιστα ο πρωθυπουργός τον κάλεσε να συγκρίνει την δική του στάση με την διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και βέβαια την στήριξη του ελληνικού λαού.

“Η κυβέρνηση δεν δίστασε να πει λέξεις όπως αξιοπρέπεια, εθνική κυριαρχία -αλλά και Siemens, πολεμικές αποζημιώσεις, ακόμη και μέσα στο Βερολίνο”, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Τέλος ο κ. Τσίπρας κάλεσε την αντιπολίτευση να συστρατευτεί στην κρίσιμη προσπάθεια διαπραγμάτευση και τους πολίτες και το λαό, τις κοινωνικές τάξεις-θύματα του Μνημονίου να σταθούν δίπλα στην κυβέρνηση στην εθνική προσπάθεια.

21:14
Τσίπρας:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...