Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eurogroup: Άρχισαν οι αμφισβητήσεις απέναντι στον “εμπρηστή” Σόιμπλε;

Eurogroup: Άρχισαν οι αμφισβητήσεις απέναντι στον “εμπρηστή” Σόιμπλε;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εμπρηστικός ήταν και πάλι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Eurogroup που έγινε σήμερα Τρίτη το βράδυ, μέσω τηλεδιάσκεψης, εμμένοντας να μην γίνει αποδεκτή η ελληνική πρόταση για διετές δάνειο από τον ΕSM.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ήταν αυτός που έθετε συνεχώς προσκόμματα και τελικά για μια ακόμη φορά κατάφερε το Eurogroup να αρνηθεί λόγω «τεχνικών ζητημάτων» την ολιγοήμερα έστω παράταση στο υφιστάμενο ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι σε κάθε συνεδρίαση ολοένα και αυξάνουν οι φωνές εναντίωσης απέναντι στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών , ο οποίος πάντως, συνεχίζει να «ελέγχει» το Eurogroup.

Στο τελευταίο Eurogroup της Τρίτης 30 Ιουνίου, πάντως, οι φωνές αντίρρησης απέναντι στην αδιαλλαξία και τον ρεβανσισμό του Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα αυξήθηκαν, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να αποφασισθεί νέα σύγκλιση του Eurogroup την Τετάρτη 1η Ιουλίου, το μεσημέρι, προκειμένου να συζητηθούν οι νέες ελληνικές προτάσεις.

Οι πληροφορίες θέλουν , τον Σόιμπλε , να είναι δυσαρεστημένος γι αυτή την εξέλιξη, καθώς επιθυμούσε να τηρηθεί ακόμη πιο σκληρή έως εκβιαστική στάση απέναντι στην Ελλάδα.

Τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης πάντως, ευθυγραμμισμένα στην γραμμή Μέρκελ-Σόιμπλε μετέδιδαν μετά το Eurogroup, μετ επιτάσεως ότι δεν υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ των άλλων 18 υπουργών των χωρών μελών της Ευρωζώνης, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά για την σκοπιμότητα αυτών των επίμονων δημοσιευάτων.

Πάντως, τον τόνο της Γερμανικής πολιτικής τον είχε δώσει νωρίτερα την Τρίτη η Καγκελάριος Μέρκελ, που καθαρά εκβιαστικά είχε δηλώσει ότι η Γερμανία δεν μπορεί να συζητήσει τη νέα πρόταση της Αθήνας πριν από το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...