Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ ζητούν άμεση λύση στην ελληνική κρίση – Πέταξαν απέξω τον Σόιμπλε

Οι ΗΠΑ ζητούν άμεση λύση στην ελληνική κρίση – Πέταξαν απέξω τον Σόιμπλε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζακ Λιου είπε σε Ευρωπαίους ομολόγους του την Τρίτη ότι απαιτείται να γίνει περισσότερη προσπάθεια για να αποτραπεί το ενδεχόμενο η ελληνική κρίση να πλήξει τη σταθερότητα στις χρηματαγορές.

Ο Λιου συζήτησε σχετικά με την Ελλάδα κατά τη διάρκεια χωριστών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν και τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Αίσθηση προκαλεί ότι ο Αμερικανός υπουργός δεν μπήκε καν στον κόπο να τηλεφωνήσει στον Σόιμπλε. Προφανώς οι Αμερικανοί δείχνουν με αυτό τον τρόπο τη δυσαρέσκειά τους προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για τα αδιέξοδα στη διαπραγμάτευση και στη νέα οικονομική κρίση που απειλεί τον δυτικό κόσμο εξαιτίας της Ελλάδας.

Στις συνδιαλέξεις αυτές ο Λιου “σημείωσε τη σημασία που έχει να γίνουν συνεπή αναγκαία βήματα για να διατηρηθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα” και πρόσθεσε ότι όλα τα μέρη στις συνομιλίες για το ελληνικό χρέος πρέπει να εργαστούν ώστε να επιτευχθεί ένας “ρεαλιστικός συμβιβασμός”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ο Λιου υπογράμμισε ότι “είναι προς το συμφέρον όλων των μερών και της παγκόσμιας οικονομίας η Ελλάδα και οι πιστωτές της να συνεχίσουν να εργάζονται για την επίτευξη μιας λύσης η οποία θα βάλει την Ελλάδα στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης εντός της Ευρωζώνης”, και πρόσθεσε ότι η “δουλειά που πρέπει να γίνει περιλαμβάνει τη συζήτηση για τις δεσμεύσεις για νέες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και έναν δρόμο ώστε το χρέος (της) να γίνει βιώσιμο (…) με έναν ρεαλιστικό συμβιβασμό”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...