Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Aνοιχτό κάλεσμα Λαφαζάνη για μέτωπο εξόδου από το ευρώ

Aνοιχτό κάλεσμα Λαφαζάνη για μέτωπο εξόδου από το ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις οργανώσεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς για τη δημιουργία ενός μετώπου που θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ και την αποδέσμευση από την ΕΕ απευθύνει η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Προαναγγέλει, επίσης, ότι επειδή το πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας «είναι πολύ πιθανό να φέρει γρήγορα στο προσκήνιο και την αποδέσμευση από την ΕΕ», το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη «θα προσφύγει σε δημοψήφισμα για να εκφραστεί άμεσα και καθαρά η βούληση του ελληνικού λαού».

Η ανοιχτή επιστολή έχει ως εξής:

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες

Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και οι εσπευσμένες εκλογές που επέλεξε η κυβέρνηση με την έγκριση των υπερεθνικών θεσμών (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ), έχουν στόχο την τυπική «νομιμοποίηση» στη συνείδηση του ελληνικού λαού του τρίτου Μνημονίου με την υφαρπαγή της ψήφου του. Χρέος όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων και ιδιαίτερα της Αριστεράς, είναι να αποτρέψουν αυτήν την εξέλιξη.

Η πρωτοβουλία συγκρότησης της «Λαϊκής Ενότητας» ακριβώς αυτόν το σκοπό υπηρετεί. Πρόκειται για «Μετωπικό Πολιτικό Φορέα» συσπείρωσης των ευρύτερων αντιμνημονιακών, ριζοσπαστικών, αριστερών, δημοκρατικών και πατριωτών δυνάμεων. Στόχο του έχει την ανατροπή των μνημονίων και της λιτότητας, τη διαγραφή του μεγαλύτερου τουλάχιστον μέρους του χρέους, την εθνικοποίηση και κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, την προώθηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης και πολιτιστικής αναγέννησης της χώρας, με την εφαρμογή μεταβατικού προγράμματος που έχει ορίζοντα το σοσιαλισμό.

Η προώθηση των άμεσων και μακροπρόθεσμων στόχων της «Λαϊκής Ενότητας» είναι εξ’ αντικειμένου ασύμβατη με τις πολιτικές που προωθούν οι κυρίαρχες ελίτ της ευρωζώνης και της ΕΕ. Γι’ αυτό και η θέση της είναι η αποδέσμευση από την ευρωζώνη-ευρώ και η σύγκρουση με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές και πολιτικές της ΕΕ.

Επειδή η εφαρμογή του προγράμματος της «Λαϊκής Ενότητας» έρχεται σε σύγκρουση και ρήξη με την ευρωζώνη, είναι πολύ πιθανό να φέρει γρήγορα στο προσκήνιο και την αποδέσμευση από την ΕΕ. Η «Λαϊκή Ενότητα» σε αυτήν την περίπτωση θα προσφύγει σε δημοψήφισμα για να εκφραστεί άμεσα και καθαρά η βούληση του ελληνικού λαού.

Η προγραμματική διακήρυξη της «Λαϊκής Ενότητας» εκφράζει τον κοινό τόπο των «συλλογικοτήτων» που από κοινού συνδιαμόρφωσαν κάτω από τις παρούσες πιεστικές πολιτικές συνθήκες τη συγκεκριμένη διακήρυξη, η οποία είναι ανοικτή στον εμπλουτισμό με συλλογικές διαδικασίες στην πορεία του πολιτικού γίγνεσθαι, των κοινωνικών αγώνων και της πολιτικής διαπάλης.

Η «Λαϊκή Ενότητα» ως μετωπικό σχήμα «πολλαπλών συλλογικοτήτων», διασφαλίζει τη διατήρηση της οργανωτικής και πολιτικής αυτοτέλειας των συμμετεχόντων και δίδει ιδιαίτερο σημασία στη συμμετοχή φορέων της ριζοσπαστικής αριστεράς με πλούσιες αγωνιστικές εμπειρίες και τους καλεί τόσο σε πολιτική όσο και σε εκλογική συμπόρευση για να δικαιωθούν τα οράματα χιλιάδων αγωνιστών για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Εκ μέρους του Πολιτικού Συμβουλίου της «Λαϊκής Ενότητας»
Αθήνα 29.8.15

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Κασσελάκης: «Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να γίνουν εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών»

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...