Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κυβέρνηση απέσυρε το παράλληλο πρόγραμμα αλλά δεν το παραδέχεται

Η κυβέρνηση απέσυρε το παράλληλο πρόγραμμα αλλά δεν το παραδέχεται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση τελικά απέσυρε από την Βουλή το παράλληλο πρόγραμμα της που κατά την άποψη της θα ελάφρυνε τον ελληνικό λαό από τα βάρη του μνημονίου που ψήφισε πριν από μερικές ημέρες, αλλά δεν το παραδέχεται και μιλά για απλή μετάθεση της ψήφισης του στις αρχές του χρόνου.

Το γεγονός είναι πάντως ότι η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να «παγώσει» τις ρυθμίσεις που ήθελε να προωθήσει για έγκριση από τη Βουλή,προφανώς υποκύπτοντας στις απαιτήσεις των δανειστών που έκριναν ότι περί τα 15 μέτρα που περιείχε το παράλληλο πρόγραμμα είναι αντίθετα σε ρυθμίσεις των μνημονίων και ότι το σχετικό νομοσχέδιο δεν ήταν κοστολογημένο.

Άλλωστε η απόφαση της κυβέρνησης να “παγώσει” το νομοσχέδιο και να το καταθέσει εκ νέου μετά τις γιορτές προκάλεσε ικανοποίηση στις Βρυξέλλες.Μάλιστα, μετά την εξέλιξη αυτή, στη συνεδρίαση του EuroWorking Group αποφασίστηκε να δοθεί το “πράσινο φως” για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ, με κάποιους αστερίσκους που αφορούν ωστόσο τυπικά ζητήματα που σχετίζονται με έκδοση κάποιων αποφάσεων.

Η κυβέρνηση, πάντως, σε ανακοίνωσή της δεν κάνει αναφορά σε παρέμβαση των θεσμών, ενώ ρίχνει την ευθύνη στην αντιπολίτευση, σημειώνοντας¨

“Μετά την χθεσινή ανεύθυνη στάση και την αποχώρηση τριών κομμάτων από τη κοινοβουλευτική διαδικασία, με την ανυπόστατη καταγγελία ότι δήθεν το νομοσχέδιο που κατατίθεται με επείγουσα διαδικασία επιβαρύνει δημοσιονομικά και εκτροχιάζει το προϋπολογισμό, δημιουργήθηκαν εξίσου ανυπόστατες εντυπώσεις με κίνδυνο να προκληθούν εμπόδια στην διαπραγμάτευση, αλλά και στο κυβερνητικό έργο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης”.

Το Μαξίμου υποστηρίζει ακόμη ότι το νομοσχέδιο ποτέ δεν αποσύρθηκε και ότι ο πρόεδρος της Βουλής εισηγήθηκε στη Σύνοδο των Προέδρων τη συνέχιση της συζήτησης του νομοσχεδίου, με την κανονική διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής, στην αρχή του χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...