Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαξίμου: Η διαπλοκή ηττήθηκε κατά κράτος

Μαξίμου: Η διαπλοκή ηττήθηκε κατά κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαπλοκή, Μέγαρο Μαξίμου, Τηλεόραση,

Η συζήτηση την Πέμπτη στην Βουλή για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες δεν ήταν μια μάχη ανάμεσα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και την αντιπολίτευση, αλλά ανάμεσα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και την διαπλοκή, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, τονίζοντας ότι η διαπλοκή ηττήθηκε κατά κράτος.

Όπως σημειώνουν, η αντιπολίτευση εμφανίστηκε απρόθυμη να ζητήσει την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποσκοπεί στο να αναλάβει κάθε βουλευτής προσωπικά την ευθύνη για αυτό υπέρ του οποίου ψηφίζει.

Είναι εξαιρετικά σπάνιο στα κοινοβουλευτικά χρονικά, να φέρνει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία την αντιπολίτευση μπροστά σε ονομαστική ψηφοφορία και όχι το αντίθετο, αναφέρουν με νόημα από το Μαξίμου.

Παράλληλα τονίζουν ότι από την ονομαστική ψηφοφορία απουσίασαν 30 βουλευτές, όλοι της αντιπολίτευσης, κάποιες από τις απουσίες αυτές ήταν ηχηρότατες. Για την ιστορία παραθέτουν επίσης τον διάλογο του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά με την βουλευτή της ΝΔ κα Σοφία Βούλτεψη: (από τα πρακτικά της Βουλής)

«ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (Υπουργός Επικρατείας): Περιμέναμε ειλικρινά, μία κουβέντα αυτοκριτικής. Είστε ικανοποιημένοι από το τηλεοπτικό τοπίο; ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ναι!»

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν επίσης την διαμάχη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. Δένδια με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της «Χρυσής Αυγής» για τον ιστορικό ρόλο του Ιωάννη Μεταξά. «Είναι χαρακτηριστική της ιδεολογικής σύγχυσης στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», σημειώνουν.

Όσον αφορά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρουν ότι θεώρησε καλό να κοσμήσει την ομιλία του με ένα (μάλλον ατυχές πολιτικά και ακόμα ατυχέστερο σε επίπεδο αστεϊσμού) ιστορικό παράδειγμα, παρμένο αυτούσιο (αλλά χωρίς αναφορά) από δημοσίευμα του Βήματος. «Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε επίσης αδιάβαστος. Στην προσπάθεια του να εμπλέξει την Ευρωπαϊκή Ένωση στην υπεράσπιση της διαπλοκής είπε ότι “ότι η διάταξη αυτή θα ενεργοποιήσει τα θεσμικά αντανακλαστικά των Βρυξελλών”. Προφανώς δεν ήταν ενήμερος για την δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής κ. Σχοινάς ότι “εναπόκειται στα κράτη μέλη να θεσμοθετήσουν τις διαδικασίες για την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών γιατί αυτό δεν έχει εναρμονιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο”», καταλήγουν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελένη Μενεγάκη: Τέλος από το MEGA

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

Ισραήλ: Εγκρίθηκε νόμος που επιτρέπει την απαγόρευση της προβολής του «τρομοκρατικού» Al Jazeera

Ο Νετανιάχου «κλείνει» το φιλοτζιχαντιστικό Al Jazeera στο Ισραήλ

Le Soir: «Russiagate» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...