Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Die Welt: Η Γερμανία θα συμφωνήσει σε ένα κούρεμα του χρέους της Ελλάδας

Die Welt: Η Γερμανία θα συμφωνήσει σε ένα κούρεμα του χρέους της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα γράφημα αποκαλύπτει ότι ενόσω οι πολιτικοί διαφωνούν, οι αγορές προεξοφλούν εδώ και καιρό το κούρεμα του ελληνικού χρέους. Το επίμαχο γράφημα για την Ελλάδα αποδεικνύει ότι η Γερμανία σίγουρα θα συμφωνήσει σε ένα κούρεμα του χρέους της Ελλάδας. Στο γράφημα αυτό απεικονίζεται η πιθανότητα πτώχευσης της Ελλάδας η οποία βρίσκεται κάτω από το 50%. Οι παίκτες εκτιμούν ότι ο κίνδυνος να πτωχεύσει η Ελλάδα στα επόμενα 5 χρόνια είναι 47%. Πρόκειται, δηλαδή, για το χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2014.

Το γράφημα επιτρέπει κυρίως μια ερμηνεία. Οι παίκτες των αγορών αναμένουν ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα κουρέψουν ένα μέρος του χρέους της Ελλάδας. Αυτό θα έκανε τη χώρα σταθερότερη και θα μείωνε τον κίνδυνο για τους ιδιώτες δανειστές. Ηδη το σημερινό Εurogroup θα μπορούσε να προκαθορίσει την εξέλιξη στο θέμα το κουρέματος το οποίο δεν θα συνδεθεί με όρους. Θα πρόκειται για το τρίτο κούρεμα του ελληνικού χρέους αλλά το πρώτο πραγματικό από τους ευρωεταίρους.

Ενόσω οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης διαπραγματεύονται και υπεκφεύγουν με υποσχέσεις, οι αγορές προεξοφλούν ένα τέτοιο κούρεμα. Οι παίκτες θεωρούν ότι το ΔΝΤ δεν μπλοφάρει όταν εξαρτά τη συμμετοχή του στο τρίτο πακέτο βοήθειας από την βελτίωση της επισφαλούς καταστάσεως της οικονομίας της Ελλάδας.

Κυρίως η Γερμανία επιμένει στη συμμετοχή του ΔΝΤ και επομένως πρέπει να μετακινηθεί αν χρειαστεί στο θέμα του κουρέματος. Ο καιρός πιέζει. Το Σαββατοκύριακο γίνεται η συνάντηση των αρχηγών των χωρών του G-7 στην Ιαπωνία και κανείς δεν θέλει να υπάρχει το θέμα της Ελλαδας στην ατζέντα. Αυτό το γνωρίζουν και οι αγορές και υπολογίζουν σε μια λύση, η οποία θα μπορούσε να κοστίσει πολύ ακριβά στου Γερμανούς φορολογουμενους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Γερμανία: Στο στόχαστρο ξανά η τρομοκρατία της RAF

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...