Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κάμερον: Η Βρετανία απειλείται από τη ροή μεταναστών της Λιβύης

Κάμερον: Η Βρετανία απειλείται από τη ροή μεταναστών της Λιβύης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ανάγκη να στηρίξει η Βρετανία την κυβέρνηση της Λιβύης για να αποκτήσει τον έλεγχο της χώρας η οποία στην παρούσα κατάσταση «αποτελεί κίνδυνο για όλους μας» τόνισε στη σύνοδο κορυφής του G7.

Ο Κάμερον δήλωσε ότι η Βρετανία, όπως και άλλες χώρες, απειλείται από τη ροή των μεταναστών μέσω της Λιβύης, από τον αυξανόμενο αριθμό των συμμοριών που διακινούν παράνομα ανθρώπους και την άνοδο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη χώρα.

«Είναι σαφώς προς το συμφέρον μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση της Λιβύης που τώρα γεννιέται… που λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται αποτελεί κίνδυνο για όλους μας. Έχουμε συμφέρον να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση να αναπτυχθεί, να είναι σε θέση να έχει τον έλεγχο της χώρας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα στοιχεία που δείχνουν την καθαρή μετανάστευση να είναι στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ είναι απογοητευτικά, αλλά τόνισε πως περιμένει η τάση αυτή να αλλάξει. Τόνισε ότι οι άνθρωποι εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία επειδή η οικονομία της είχε ξεπεράσει τις άλλες στην Ευρώπη εδώ και χρόνια, ένα βασικό ζήτημα ενόψει του δημοψηφίσματος στις 23 Ιουνίου για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ.

«Τα στοιχεία χθες ήταν απογοητευτικά. Είχαμε μια κατάσταση όπου, για μερικά χρόνια, η βρετανική οικονομία ήταν η οικονομία της ανάπτυξης, η οικονομία της δημιουργίας θέσεων εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και νομίζω ότι αυτό είναι ένας από τους παράγοντες που κρύβεται πίσω από τα στοιχεία αυτά. Η κατάσταση αρχίζει να αλλάζει γιατί οι άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες αρχίζουν τώρα να αναπτύσσονται», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής στη Βρετανία, στην τελευταία έκθεσή του για τη μετανάστευση πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, ανακοίνωσε ότι η καθαρή μετανάστευση ήταν 333.000 άνθρωποι το 2015, το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο για μια περίοδο 12 μηνών από τότε που άρχισαν να κρατούνται αρχεία το 1975.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr