Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν: Με την Ελλάδα έχουμε κοινές ηθικές αξίες

Πούτιν: Με την Ελλάδα έχουμε κοινές ηθικές αξίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Αθήνα βρίσκεται ήδη ο Βλαντιμίρ Πούτιν και πρώτος του σταθμός ήταν το Προεδρικό Μέγαρο στο οποίο έφτασε στις 17.30 ο Ρώσος πρόεδρος  και τον υποδέχθηκε στην επίσημη τελετή υποδοχής ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

“Με εξαιρετική χαρά σας υποδέχομαι στο προεδρικό μέγαρο. Η επίσκεψή σας πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία, όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Διανύουμε δύσκολους καιρούς και για την οικονομία και για την ασφάλεια. Είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα και να ψάξουμε τις λύσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε αυτήν την ευκαιρία στην Ελλάδα με την οποία έχουμε βαθιές σχέσεις… Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που στηρίζετε την επίσκεψή μας στο Άγιο Όρος”.

Ως προς τις προεκτάσεις της επίσκεψής σας έχω να κάνω δύο επισημάνσεις. Πρώτον, η επίσκεψή σας γίνεται κατά τη διάρκεια του έτους Ελλάδας-Ρωσίας. Δεύτερον, είναι εξαιρετικά σημαντική η στενή συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας-ΕΕ για να δοθεί τέλος στον πόλεμο στη Συρία. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το προσφυγικό αλλά και τον κίνδυνο της τρομοκρατίας του ISIS», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Πούτιν: Με την Ελλάδα έχουμε κοινές ηθικές αξίες

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ηγεσία του ελληνικού κράτους για την πρόσκληση. Όλοι μας διανύουμε δύσκολους καιρούς τόσο στην οικονομία όσο και στη διεθνή ασφάλεια. Και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε αυτά τα θέματα και να βρούμε λύσεις», ανέφερε ο ρώσος πρόεδρος στις δηλώσεις που έκανε στο προεδρικό μέγαρο.

Δεν είναι τυχαίο ότι έρχομαι εδώ στην Ελλάδα, σε μια χώρα που έχουμε διαχρονικές, παλιές, πνευματικές σχέσεις. Όπως πολύ σωστά επισημάνατε, τώρα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις ρίζες μας. Είμαι ευγνώμων και σε εσάς και στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία για το ότι υποστηρίξατε την επίσκεψή μου στο Α. Όρος. Εμείς όπως υπολογίσαμε περίπου 1.000 χρόνια βρίσκονται εκεί ρώσοι μοναχοί.

Σημασία έχουν οι κοινές μας ηθικές αξίες. Και βεβαίως πρέπει να συζητήσουμε και την πορεία των οικονομικών σχέσεων. Όπως αναφέρατε, αυτό θα το συζητήσουμε πιο αναλυτικά με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Υπάρχουν γνωστά προβλήματα αλλά υπάρχει και κάτι που εντυπωσιάζει. Κατά τον μήνα Μάρτιο, ο αριθμός των ρώσων τουριστών στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 523%. Και πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλους τομείς. Νομίζω τώρα είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε όλες αυτές τις ευκαιρίες και να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένα βήματα για την υλοποίησή τους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...