Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο αναπτυξιακό νόμο και διαδικασίες fast track εξήγγειλε ο Σταθάκης

Νέο αναπτυξιακό νόμο και διαδικασίες fast track εξήγγειλε ο Σταθάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αδειοδότηση επιχειρήσεων με διαδικασίες fast track, εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη.

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε συγκεκριμένα ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά στην απλοποίηση της διαδικασίας ώστε συγκεκριμένο είδος επιχειρήσεων να ιδρύεται σε μια ημέρα και να αδειοδοτείται σε τρεις ημέρες, σύνολο τέσσερις ημέρες. Το νέο καθεστώς θα αφορά καταρχήν τις επιχειρήσεις μεταποίησης τροφίμων και ποτών, τουριστικού και υγειονομικού ενδιαφέροντος και όσες ειδικεύονται σε εξορύξεις.

Ο υπουργός Οικονομίας προχώρησε σε ανακοινώσεις και για τον νέο αναπτυξιακό νόμο που πρόκειται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή. Διευκρίνισε ότι θα είναι προσανατολισμένος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι στις μεγάλες επενδύσεις και θα προωθεί την παραγωγή και την καινοτομία. Με τον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο το 4% των μεγάλων επενδύσεων έλαβε το 60% της συνολικής χρηματοδότησης, εξήγησε ο Γιώργος Σταθάκης κρίνοντας ως μη επιτυχές το προηγούμενο αναπτυξιακό μοντέλο. Προς επίρρωση των επιχειρημάτων του είπε ότι μόνο το 1/3 των έργων που είχαν ενταχθεί στο νόμο σε σύνολο 5.000 είναι ενεργά, ενώ το σύνολο των μη εκτελεσθέντων έργων προσεγγίζει τα 5,5 δισ. ευρώ.

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι παρά τα μεγαλεπήβολα σχέδια της κυβέρνησης παραμένουν «αγκάθια» στην απογείωση της οικονομίας η δημόσια διοίκηση, το αργό σύστημα Δικαιοσύνης και το μεγάλο ενεργειακό κόστος για τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολάκης κατά Σταθάκη: «Ο Γιώργος είναι πονηρός»

Ο Σταθάκης, που τον «μαύρισε» ο δημοκρατικός λαός, έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί τον κόσμο που προέρχεται από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ ως «λαϊκιστές»

Πολάκης σε Σταθάκη: Ο λαός απέρριψε με πάταγο τη ΜΗΔΕΝΙΚΗ (σας) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ και την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ

DW: Η Γερμανία χάνει την οικονομική της ευρωστία

Μεγάλη Ανάλυση για τη Ρωσία – Η αυτοκρατορία, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η οικονομία και η δημοκρατία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr