Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνταγματικός ο ΦΠΑ στα νησιά λέει ο Κατρούγκαλος

Συνταγματικός ο ΦΠΑ στα νησιά λέει ο Κατρούγκαλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αποστάσεις από τις δηλώσεις Καμμένου έλαβε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, καθώς σε συνέντευξη ανέφερε ότι «το μέτρο του ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι αντισυνταγματικό μέτρο».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος υπεραμύνθηκε της απόφασης, ενώ παράλληλα επιτέθηκε και στην Νέα Δημοκρατία δηλώνοντας ότι «είναι φανερό ότι μέτρα που θα έπαιρναν στη ΝΔ και θα τα ευχαριστιόντουσαν, γιατί είναι απολύτως σύμφωνα με την ιδεολογία τους, είναι νεοφιλελεύθερα μέτρα, εμείς αναγκαστήκαμε να τα πάρουμε τον Ιούλιο και τώρα προσπαθούμε να τα αδρανοποιήσουμε με μέτρα αντίθετης στόχευσης από αυτά. Αυτή είναι η αλήθεια. Προφανώς δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι όταν αυξάνουμε τον ΦΠΑ».

Ως προς το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας του μέτρου, δήλωσε: «Όχι δεν είναι αντισυνταγματικό… Οι συνάδελφοι, ας πούμε ο Νίκος Βούτσης είπαν για οριακή συνταγματικότητα, έχουν στο μυαλό τους ακριβώς αυτή την υποχρέωση που έχουμε, να προστατεύουμε τις νησιωτικές και ορεινές περιοχές. Είναι υποχρέωση από το Σύνταγμα. Από την άλλη μεριά έχουμε και υποχρέωση από το Σύνταγμα να προστατεύουμε και τους αδύναμους… Υπάρχει ένα εργαλείο για τη συνταγματικότητα, η αρχή της αναλογικότητας… Είχαμε δυνατότητα για ισοδύναμο μέτρο ηπιότερο για τους περισσότερους; Αν πράγματι είχαμε τέτοια δυνατότητα τότε θα είχαμε παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας και θα είχαμε αντισυνταγματικότητα».

Ο υπ. Εργασίας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επέλεξε ανάμεσα στη αύξηση του ΦΠΑ σε ηλεκτρικό ρεύμα- νερό που ζητούσαν οι δανειστές, την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, αναφέροντας ότι «ανάμεσα σε δύο κακά πράγματα επιλέξαμε το λιγότερο κακό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απίστευτη τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρή 24χρονη συνοδηγός σε ΙΧ που συγκρούστηκε με γάιδαρο

Νίκος Δένδιας: «Η Ελλάδα δεν έχει καμία πρόθεση να καταστεί χώρα περιορισμένης κυριαρχίας»

Η Τουρκία απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα ότι θα αρπάξει τα νησιά του Αιγαίου παρά τον «έρωτα» Μητσοτάκη-Ερντογάν

Νίκος Δένδιας: Ό,τι είναι πέρα από τρία μίλια από τις ακτές της Τουρκίας είναι ελληνικό

Μίσος για τον Δένδια έχουν οι μιγάδες και επήλυδες «Τούρκοι» – «Milliyet: «Ο Δένδιας προσπαθεί να δηλητηριάσει τις σχέσεις Αθήνας-Αγκύρας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...