Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικαίωση Δραγασάκη – Καμπάνα οχτώ μήνες στα Παραπολιτικά

Δικαίωση Δραγασάκη – Καμπάνα οχτώ μήνες στα Παραπολιτικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε 8μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο διευθυντής της εφημερίδας των Παραπολιτικών για ανυπόστατο πρωτοσέλιδο που έφερε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη να μετέχει σε εταιρεία που χρωστά 6 εκατ. στο Δημόσιο.

Όπως υποστήριξε ο Γιάννης Δρασαγάκης «η εφημερίδα ούτε διασταύρωσε τις δήθεν πληροφορίες, ούτε έλεγξε το πόθεν έσχες του προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο ίδιος έχει μετοχές στην εταιρεία».

Η «αποκάλυψη βόμβα» της εφημερίδας «Παραπολιτικά» (δημοσίευση στις 29 Σεπτεμβρίου του 2012), που κατηγορούσε τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη για μεγάλη φοροδιαφυγή, «έσκασε» τελικά όπως αναφέρει η “Αυγή” στα γραφεία της εταιρείας, καθώς ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την καταδίκη της εφημερίδας.

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «υπόθεση Δραγασάκη – Η εταιρεία που ίδρυσε χρωστά στο Δημόσιο 6,1 εκατομμύρια ευρώ», η εφημερίδα κατηγορούσε ευθέως τον αντιπρόεδρο για διγλωσσία και μεγάλη φοροδιαφυγή… «ο διώκτης του μεγάλου κεφαλαίου διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΓΙΟΥΡΟΝΤΙΒΕΛΟΠ Α.Ε., η οποία βρίσκεται στην μαύρη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου». Επιπλέον, στο δημοσίευμα η εφημερίδα παρέθετε και φωτογραφία του κ . Δραγασάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, αφού άλλωστε ο πρώτος είναι το πολιτικό «alter ego» του δεύτερου, όπως σημείωνε η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της. Η αποκάλυψη –  βόμβα της εφημερίδας υπογραφόταν από ειδικό συνεργάτη και απλωνόταν σε δισέλιδο.

Η στόχευση σαφής, να φθαρεί επικοινωνιακά η ηθική υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύοντας δια της πλαγίας οδού το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. Να διαμορφωθεί η πεποίθηση στον πολίτη ότι όλοι το ίδιο είναι. Η ουσία της διαμάχης, για όποιον ενδιαφέρει η ουσία, έγκειται στο ότι, ενώ ο κ. Δραγασάκης συμμετείχε στο ξεκίνημα της επίμαχης εταιρείας (Γιουροντιβέλοπ Α.Ε.) τον Ιούνιο του 1992, αποχώρησε από αυτήν τον Οκτώβρη του 1993, με την μετοχική σχέση να λύεται τον επόμενο χρόνο. Με άλλα λόγια, όταν αποχώρησε, δεν υπήρχαν χρέη στην εταιρεία. Ο Γ. Δραγασάκης επικαλέστηκε όμως το γεγονός ότι το έντυπο δεν διασταύρωσε, επικοινωνώντας μαζί του, όσα έγραψε, ενώ δεν κοίταξε καν τις δηλώσεις πόθεν έσχες του βουλευτή, από όπου «θα μπορούσε να μάθει η εφημερίδα αν είχα μετοχές».

Το δημοσίευμα χρησιμοποιήθηκε ως πολιτικό εργαλείο, καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέλαβε να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στην βουλή. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνήγορος των «Παραπολιτικών» ήταν ο Μάκης Βορίδης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...