Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο κύβος ερρίφθη: Βγάζει στη σέντρα το… όλον ΠΑΣΟΚ η Γεννηματά

Ο κύβος ερρίφθη: Βγάζει στη σέντρα το… όλον ΠΑΣΟΚ η Γεννηματά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε διμέτωπο αγώνα έχει επιδοθεί η Φώφη Γεννηματά επιχειρώντας να ανατρέψει το κακό κλίμα και τα βαλτωμένα δημοσκοπικά ευρήματα που η ίδια χρεώνεται για το ΠΑΣΟΚ, την ώρα που στο παρασκήνιο της Σοσιαλδημοκρατίας η όσμωση δυνάμεων και πολιτικών δείχνει να την αφήνει εκτός σχεδιασμών.

Από τη μία η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επιχειρεί να βρει τον πολιτικό βηματισμό που θα την φέρει στο μονοπάτι των ίσων αποστάσεων από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θέλοντας να υπογραμμίσει την αυτόφωτη πολιτική παρουσία της Συμπαράταξης.

Η επιμονή της πάντως στη λογική των ίσων αποστάσεων δεν κατέστη διακριτή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, όπου η επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη μπήκε στα παπούτσια του Κυριάκου Μητσοτάκη, με πολιτικούς αναλυτές να αναζητούν ακόμη τις διαφορές στους δύο πολιτικούς λόγους από βήματος της Βουλής.

Σε γραμμή σύμπλευσης με τη γαλάζια ρητορική στη Χαριλάου Τρικούπη και στον απόηχο της προ ημερησίας για τη διαπλοκή βλέπουν προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και του δημοσίου διαλόγου.

Από το περιβάλλον της κας Γεννηματά κάνουν λόγο για κλίμα τεχνητής πόλωσης του πολιτικού σκηνικού από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς “τα αδιέξοδα στην οικονομία και την κοινωνία από τις πολιτικές που εφαρμόζονται στριμώχνουν το Μέγαρο Μαξίμου”, ενώ πλέον συνομολογούν πως οι πολιτικές εξελίξεις “ίσως να είναι πιο κοντά από ότι φανταζόμαστε”.

Τραβάει γραμμή στο εσωτερικό

Από την άλλη ωστόσο όσοι παρακολούθησαν την ομιλία της Φώφης Γεννηματά για τη διαπλοκή, διαπίστωσαν μία υπέρτατη προσπάθεια να τραβήξει διαχωριστικές γραμμές από τα πεπραγμένα και τα κακώς κείμενα των προκατόχων της.

«Με λένε Φώφη Γεννηματά και είμαι υπερήφανη για την διαδρομή της οικογένειάς μου και τη δική μου» σημείωσε εμφατικά απαντώντας στις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα, στέλνοντας επί της ουσίας το μήνυμα ότι “δεν καθίσταμαι υπόλογη για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη”.

“Για όσους δεν το κατάλαβαν, εμείς στείλαμε τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ στον εισαγγελέα” πρόσθεσε επιχειρώντας να στείλει ένα μήνυμα αυτοκάθαρσης του Κινήματος, αφού πρώτα βέβαια είχε φροντίσει χοντροκομμένα να “φορτώσει” στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα κάθε τι από το “τοξικό” παρελθόν του, αναφέροντας πως ορισμένοι βρήκαν το φως τους από την αριστερή επανάσταση και τώρα κάθονται στα υπουργικά έδρανα δίπλα στον πρωθυπουργό.

Την ίδια ώρα, με τη Χαριλάου Τρικούπη να μην έχει ικανοποιητικές απαντήσεις για τα δάνεια άνω των 200 εκατ. ευρώ και το υπέρογκο χρέος του κόμματος, εντείνεται η γραμμή κρούσης της σημερινής ηγεσίας με το παλαιό ΠΑΣΟΚ για τις “αμαρτίες του παρελθόντος”.

Η αναφορά του γραμματέα του κόμματος Στέφανου Ξεκαλάκη για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και την ανάγκη να αποδοθούν ευύνες και να αξιολογηθούν τα πορίσματα από τη Δικαιοσύνη καθώς και η αποστροφή του για “αλόγιστα χρεη του παρελθόντος” που καλείται να σηκώσει η “νέα γενιά του κόμματος” συνηγορούν στο ότι η Φώφη Γεννηματά οδηγείται σε σύγκρουση με τους πρώην αρχηγούς.

Και αυτό φυσικά δεν μπορεί να εξεταστεί ως στρατηγική επιλογή, άσχετη από την ηγεμονική στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου εντός και εκτός της Χαριλάου Τρικούπη, ούτε και από τους σχεδιασμούς του πάλαι ποτέ εσκυγχρονιστικού τμήματος υπό τον Κώστα Σημίτη που βλέπουν την επανάκαμψή τους στο μεταρρυθμιστικό μαζωμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το καρφί εξάλλου του Αλέξη Τσίπρα για μυστικά δείπνα με μενού την ίδια την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη συζήτηση της Δευτέρας και η οργισμένη αντίδραση από τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ είναι ενδεικτικά του κλίματος ανησυχίας που επικρατεί στις τάξεις της Χαριλάου Τρικούπη…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...