Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υποκρισία άνευ προηγουμένου με τα χρέη της ΝΔ – Ζητά αύξηση του ακατάσχετου

Υποκρισία άνευ προηγουμένου με τα χρέη της ΝΔ – Ζητά αύξηση του ακατάσχετου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας ακήρυχτος πόλεμος για τα οικονομικά των κομμάτων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις τοποθετήσεις των αρμοδίων του εκάστοτε κόμματος να παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς είναι αποκαλυπτικές των προθέσεών τους.

Στη συζήτηση για το ακατάσχετο των λογαριασμών των κομμάτων η κυβέρνηση έχει εκφράσει την πρόθεση να “κουρέψει” το ποσοστό που δεν θα μπορεί να κατασχεθεί από το 40% που ισχύει σήμερα στο 20%.

Στόχος της πρότασης αυτής στο υπό επεξεργασία νομοσχέδιο από τον γγ Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Γιώργο Βασιλειάδη, είναι να μπορούν να καταβάλλονται τουλάχιστον οι μισθοί των εργαζομένων.

Αν και θα περίμενε κανείς σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της χώρας να ταχθεί υπέρ μίας τέτοιας σημειολογικής πρωτοβουλίας, η πραγματικότητα απέχει έτη φωτός από κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TRIBUNE κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν όχι τη μείωση του ποσοστού ακατάσχετου αλλά την αύξησή του.

Συγκεκριμένα Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ανοίξει επισήμως ακόμη τα χαρτιά τους, προσανατολίζονται στην αύξηση του 40% σε 60%.

Η πρόταση αυτή ωστόσο αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένων των όσων έχει εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τα χρέη στις τράπεζες που ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ, έχει τονίσει σε γαλάζια “φιέστα” πως στόχος του στο πλαίσιο εξυγίανσης των οικονομικών του κόμματος είναι να διοχετεύεται το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης στην αποπληρωμή των δανείων.

Στη Βουλή δε η πρόταση του κ- μεταξύ των 12 για τη καταπολέμηση της διαφθοράς – ήταν η πλήρης κατάργηση του ακατάσχετου, αφού επικαλέστηκε την εφαρμογή των προτάσεων διεθνών οργανισμών. Η GRECO σημειώνεται πως έχει ζητήσει την πλήρη κατάργηση του ακατάσχετου.

Αυτά ωστόσο ως προς τα λόγια.

Στα έργα όμως η κατάσταση φαίνεται να αλλάζει. Και τούτο διότι σε περίπτωση που η ΝΔ υιοθετήσει την πρόταση για αύξηση στο όριο του ακατάσχετου από το σημερινό 20% και καταψηφίσει το νομοσχέδιο που έρχεται για το πολιτικό χρήμα, απλά θα έχει πραγματοποιήσει μία άνευ προηγουμένου κυβίστηση και θα επιβεβαιωθεί πως η “αλήθεια” που ευαγγελίζεται καθημερινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιορίζεται σε επίπεδο ιδεών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Ανδρουλάκης: Κατέρρευσε παταγωδώς το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...