Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσακαλώτος: Η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται

Τσακαλώτος: Η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται, πολλοί παίχτες δουλεύουν γι’ αυτό, όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει η μη λύση» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017.

Ο Ευ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα τονίζοντας ότι, με βάση τις συζητήσεις που έχει κάνει, η εκτίμησή του είναι ότι το ΔΝΤ δεν επιθυμεί άλλο πρόγραμμα, αλλά εξετάζει την συμμετοχή του στο υπάρχον πρόγραμμα, διαφωνώντας με την εκτίμηση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκη.

Ο Ευ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι η λύση για το χρέος θα επιτρέψει την συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, κάτι που είναι «πολύ σημαντικό στοιχείο για τους επενδυτές», ενώ θα επιταχύνει και την άρση των capital controls. Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάποιο αφήγημα περί «success story», αλλά εκτιμά ότι οι παρεμβάσεις της μπορούν να στηρίξουν τον στόχο για ανάπτυξη στο 2,7% του ΑΕΠ.

«Το κλίμα αλλάζει»

Ο Ευ. Τσακαλώτος δεν συμμερίστηκε την απαισιοδοξία του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στην Βουλή, όπως αυτή εκφράστηκε από τον επικεφαλής του Γραφείου, Π. Λιαργκόβα. Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι οι εκτιμήσεις των διεθνών οργανισμών και των οικονομικών αναλυτών δεν απέχουν σημαντικά από τον στόχο του 2,7% και συμπλήρωσε ότι «το κλίμα αλλάζει γενικά», καθώς δεν επαληθεύονται όλες οι προβλέψεις ότι οι στόχοι δεν θα επιτευχθούν, κάτι που «οι αγορές ακούνε».

Απαντώντας στην κριτική ότι η κυβέρνηση στοχεύει περισσότερο στην αύξηση των φόρων κι όχι στην μείωση των δαπανών, ο Ευ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι «δεν έχουμε εγκαταλείψει την προσπάθεια εξορθολογισμού των δαπανών». Αναφερόμενος στην επισκόπηση δαπανών που έχει ξεκινήσει από το υπουργείο του, εκτίμησε ότι το ποσό για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το 2018 θα βρεθεί από αυτές τις ενέργειες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ο Πολάκης συνέθλιψε τον αλαζονικό Τσακαλώτο της ήττας: «Έκανες δώρο 37 δισ. στον Μητσοτάκη και τους τραπεζίτες»

Ο «Τσακαλώτος της ήττας» απαντά στον Τσίπρα, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής

Ο Λάρι Σάμερς για την «επικών διαστάσεων ελληνική τραγωδία»: Το ΔΝΤ έκανε λάθη, η Ελλάδα δεν ήταν αθώο θύμα

ΔΝΤ: Δύο εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...