Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κοτζιάς έβαλε τη Ντόρα στη θέση της – Απάντηση καταπέλτης στην αχαλίνωτη ανοησία

Ο Κοτζιάς έβαλε τη Ντόρα στη θέση της – Απάντηση καταπέλτης στην αχαλίνωτη ανοησία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ιστοσελίδα της τουρκικής προεδρίας είχε ως πηγή το υπουργείο Εξωτερικών (όπως σας έχει γράψει από το βράδυ της Δευτέρας το TRIBUNE) προκειμένου να απαντήσει στις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν επαναλαμβάνει ο Νίκος Κοτζιάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, αφήνοντας μάλιστα αιχμές περί άγνοιας στη ΝΔ βασικών πραγμάτων.

«Όπως δήλωσα σε συνέντευξή μου η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την ομιλία Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το Σάββατο, στο Ριζέ, δεν βασίστηκε στα μεταδοθέντα από το Γραφείο Τύπου της Αγκύρας και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα οποία γινόταν αναφορά σε δημοψήφισμα για τη Θράκη», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών και διευκρινίζει:

Πηγή ενημέρωσης ήταν το επίσημο κείμενο της ομιλίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Τουρκίας και στο οποίο δεν γινόταν καμία αναφορά σε δημοψήφισμα, διευκρινίζει.

«Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών έγινε βάσει του επίσημου κειμένου και για αυτό δεν περιέχει αναφορά περί δημοψηφίσματος» επισημαίνει ο Ν. Κοτζιάς στην απάντησή του προς την τομεάρχη εξωτερικής πολιτικής της ΝΔ και πρώην υπουργό Εξωτερικών και κάνει λόγο για βεβιασμένη κίνηση από πλευράς Μ. Κεφαλογιάννη.

«Αντιθέτως, τα μεταδοθέντα για το τουρκικό «Εθνικό Συμβόλαιο» υιοθετήθηκαν άκριτα από τη Νέα Δημοκρατία και τον Ευρωβουλευτή Μ. Κεφαλογιάννη που έσπευσε να καταθέσει σχετική ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» σχολιάζει ο υπουργός Εξωτερικών και συνεχίζει:

Η Ερώτηση της Ν.Δ. προκαλεί, επιπλέον την πρόσθετη απορία, καθώς ανώτατα στελέχη της έχουν θητεύσει στο Υπουργείο Εξωτερικών και στις Υπηρεσίες του και είναι αδύνατον να τους διαφεύγει ότι τα Γραφεία Τύπου των Πρεσβειών, ούτε υπάγονταν, ούτε υπάγονται, ούτε εποπτεύονται από το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι διεθνείς σχέσεις δεν είναι το κατάλληλο πεδίο για την πραγματοποίηση ασκήσεων στείρας αντιπολίτευσης από τη Ν.Δ.. Η ασκούμενη πολιτική θα συνεχιστεί με νηφαλιότητα, ηρεμία, και αποφασιστικότητα», καταλήγει ο υπουργός.

Ο Κοτζιάς είχε ήδη εξηγήσει τα αυτονόητα

Απαντώντας ο Νίκος Κοτζιάς μέσω συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» την Τετάρτη, στις συκοφαντίες που εξαπολύθηκαν από μερίδα ανεύθυνου εθνικά και ανίδεου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής Τύπου, μίλησε για ανόητη αντιπολίτευση που μόνο κακό κάνει.

«Ο αντιπολιτευτικός Τύπος έχει κάποιες ευκολίες να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα» επισήμανε ο κ. Κοτζιάς, διευκρινίζοντας ότι το υπουργείο Εξωτερικών έβγαλε την επίμαχη ανακοίνωση «έχοντας διαβάσει τις δηλώσεις του στα τουρκικά από την ανάρτηση στο ίδιο το site της προεδρίας της Τουρκίας. Γι’ αυτό και εμείς στην ανακοίνωσή μας δεν αναφέραμε ούτε περί δημοψηφίσματος, ούτε οτιδήποτε άλλο».

Μολονότι, όπως σημειώνει, «υπήρξαν δύο λανθασμένα τηλεγραφήματα, από το γραφείο Τύπου της Άγκυρας και από το ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Κωνσταντινούπολη, που αναφέρουν ότι ο Ερντογάν αναφέρθηκε σε δημοψηφίσματα, εμείς τέτοια ανακοίνωση δεν κάναμε».

«Το γελοίο μερίδας του Τύπου και ΜΜΕ είναι» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών «ότι μας καταγγέλλουν ότι είμαστε διαλυμένο σαν υπουργείο, διότι δεν έχουμε διαβάσει οι ίδιοι την ανακοίνωση Ερντογάν αλλά αφήσαμε τον εαυτό μας να παρασυρθεί από το ΑΠΕ. Εμείς δεν αναφέραμε κανένα δημοψήφισμα, δεν κάναμε κανένα λάθος στην ανακοίνωσή μας και μας χρεώνουν κάτι που δεν κάναμε. Αυτά μόνο στην Ελλάδα του σήμερα γίνονται».

Η απάντηση Κοτζιά στη Μπακογιάννη

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΣ: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου
– Τμήμα Ερωτήσεων και Αιτήσεων Κατάθεσης Εγγράφων

ΚΟΙΝ: – Βουλευτή κυρία Ντόρα Μπακογιάννη

– Υπουργός Επικράτειας / Γραφείο κ. Υπουργού

Ε.Δ.: – Διπλωματικό Γραφείο κου Πρωθυπουργού
– Διπλωματικό Γραφείο κου Αναπληρωτή Υπουργού
– Διπλωματικά Γραφεία κ.κ. Υφυπουργών
– Γραφείο κου Γενικού Γραμματέα
– Γραφείο κου Α΄ Γενικού Διευθυντή
– Υπηρεσία Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην υπ’ αριθ. 489 από 19.10.2016 Ερώτηση της Βουλευτή κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη

1. Όπως δήλωσα σε συνέντευξή μου η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την ομιλία Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το Σάββατο, στο Ριζέ, δεν βασίστηκε στα μεταδοθέντα από το Γραφείο Τύπου της Αγκύρας και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα οποία γινόταν αναφορά σε δημοψήφισμα για τη Θράκη.

2. Πηγή ενημέρωσης ήταν το επίσημο κείμενο της ομιλίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Τουρκίας και στο οποίο δεν γινόταν καμία αναφορά σε δημοψήφισμα. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών έγινε βάσει του επίσημου κειμένου και για αυτό δεν περιέχει αναφορά περί δημοψηφίσματος.

3. Αντιθέτως, τα μεταδοθέντα για το τουρκικό «Εθνικό Συμβόλαιο» υιοθετήθηκαν άκριτα από τη Νέα Δημοκρατία και τον Ευρωβουλευτή Μ. Κεφαλογιάννη που έσπευσε να καταθέσει σχετική ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

4. Η Ερώτηση της Ν.Δ. προκαλεί, επιπλέον την πρόσθετη απορία, καθώς ανώτατα στελέχη της έχουν θητεύσει στο Υπουργείο Εξωτερικών και στις υπηρεσίες του είναι αδύνατον να τους διαφεύγει ότι τα γραφεία Τύπου των Πρεσβειών , ούτε υπάγονταν, ούτε υπάγονται , ούτε εποπτεύονται από το Υπουργείο Εξωτερικών.

5. Οι διεθνείς σχέσεις δεν είναι το κατάλληλο πεδίο για την πραγματοποίηση ασκήσεων στείρας αντιπολίτευσης από τη Ν.Δ.. Η ασκούμενη πολιτική θα συνεχιστεί με νηφαλιότητα, ηρεμία, και αποφασιστικότητα.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...