Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί βγαίνει στο “αντάρτικο” ο Σκουρλέτης – Ο εκνευρισμός Τσίπρα και οι 53

Γιατί βγαίνει στο “αντάρτικο” ο Σκουρλέτης – Ο εκνευρισμός Τσίπρα και οι 53
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όλο και βαθύτερο μοιάζει το χάσμα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του πρώην στενού του συνεργάτη και υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη.

Η σκληρή κόντρα και το ιδιότυπο ξαφνικό αντάρτικο του Σκουρλέτη που βασίστηκε σε… δημοσιεύματα και όχι σε κάποιο μήνυμα εκ μέρους του πρωθυπουργού, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενέχει έντονο παρασκήνιο, ενώ εν αναμονή και του επικείμενου ανασχηματισμού λαμβάνει και έντονη εσωκομματική απόχρωση.

Αυτό φάνηκε και από τη χθεσινή παρέμβαση των “53+”, οι οποίοι τάσσονται στο πλευρό του Πάνου Σκουρλέτη αναφορικά με το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων στον τομέα της Ενέργειας.

Παρά το γεγονός ότι ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρείται πως ήταν στους “53+”, τον τελευταίο καιρό έχει έρθει κοντά με την τάση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πριν από σχεδόν έναν μήνα ο ίδιος είχε απευθύνει ομιλία σε προσυνεδριακή συγκέντρωσή τους.

Αποτελεί ωστόσο η παρέμβαση των “53” ένα μήνυμα στην ηγεσία ενόψει ανασχηματισμού ή έχει βαθύτερες πολιτικές ρίζες;

Η αλήθεια φαίνεται να βρίσκεται κάπου στη μέση, δεδομένου ότι ήδη από τις πρόσφατες ψηφοφορίες στην Κεντρική Επιτροπή και το Συνέδριο η τάση που διεκδικεί τον τίτλο της “αριστερής συνείδησης” του κόμματος έχει εμφανιστεί ως συμπαγές μπλοκ, στέλνοντας τα σχετικά μηνύματα στον Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο η περίπτωση του Πάνου Σκουρλέτη φαίνεται πως είναι διαφορετική. Η κόντρα που έχει ξεκινήσει με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ (Στέργιος Πιτσιόρλας), η οποία βρίσκει τις ρίζες της ακόμα στην εποχή των Ρηγάδων μεταφέρεται πλέον σε κορυφαίο επίπεδο.

Η αιχμή του υπουργού ΠΑΠΕΝ ότι οι δανειστές θέλουν να έχουν λόγο στον επικείμενο ανασχηματισμό, αφήνοντας να εννοηθεί πως έχουν θέσει βέτο στο πρόσωπό του για το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας, βάλλει ευθέως στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη ενόχληση του Αλέξη Τσίπρα.

Και τούτο διότι σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός στο πρόσφατο παρελθόν είχε διαβεβαιώσει την ικανοποίησή του στον υπουργό για τους χειρισμούς του, όπως μετέφερε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της η Κατερίνα Ακριβοπούλου για το altsantiri.gr.

Επιπλέον αναφέρεται επίσης σε ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο που συνδέεται ευθέως με την περιρέουσα τις τελευταίες ώρες, ατμόσφαιρα.

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνάντηση του επιτελείου στο Μαξίμου, όπου συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για τη συγκρότηση της νέας Πολιτικής Γραμματείας και την ανάγκη να ισχυροποιηθεί το κέντρο αποφάσεων, ο Αλέξης Τσίπρας, φανερά ενοχλημένος, ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό Περιβάλλοντος για το γεγονός ότι ο ίδιος διέδιδε πως αρνείται τη θέση του γραμματέα, παρότι δεν του έγινε ποτέ ανάλογη πρόταση απο κανέναν.

«Βλέπω ότι μερικοί έγιναν πολύ γρήγορα ΠΑΣΟΚ, εκεί τα έκαναν αυτά (σ.σ. δηλαδή κινήσεις υπονόμευσης), αλλά εκεί τα έκαναν στρατηγοί που είχαν και στράτευμα» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός για να προσθέσει με νόημα : «Εδώ δεν υπάρχουν ούτε στρατηγοί, ούτε στρατεύματα»…

Δεδομένου ότι μετά από το καλλιεργούμενο κλίμα “αντάρτικου” η παραμονή του Πάνου Σκουρλέτη στο κυβερνητικό σχήμα μοιάζει αδύνατη, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη στάση που θα κρατήσει ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού. Θα τραβήξει προς τα «ορεινά» της Βουλής (ή αλλού;) ή δώσει τις μάχες που έρχονται και για τις οποίες έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, καλώντας σε άμεση συσπείρωση;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...