Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο κύβος ερρίφθη: Στις 15 Νοεμβρίου ο Ομπάμα στην Αθήνα για χρέος και προσφυγικό

Ο κύβος ερρίφθη: Στις 15 Νοεμβρίου ο Ομπάμα στην Αθήνα για χρέος και προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Αθήνα θα βρεθεί και επισήμως ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα στις 15 Νοεμβρίου, όπως είχε μεταδώσει το TRIBUNE από τις 18 Οκτωβρίου, στην τελευταία και αποχαιρετιστήρια περιοδεία του στο εξωτερικό προτού ολοκληρώσει την δεύτερη θητεία του.

Η επίσκεψη του κ. Ομπάμα στην Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου επιβεβαιώθηκε επισήμως περίπου στις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης από τον Λευκό Οίκο.

Θα δει Τσίπρα και Παυλόπουλο

Όπως ανακοινώθηκε, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει ο Αμερικανός πρόεδρος στην Αθήνα θα είναι η προσφυγική κρίση και οι μεταρρυθμίσεις στην οικονομία.

Στη «γενέτειρα της Δημοκρατίας» όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος Ομπάμα θα υπογραμμίσει την ανθεκτικότητα των δημοκρατικών αξιών που έχουν συμβάλει τόσο πολύ στην ειρήνη και την ευημερία στην Ευρώπη και τον πλανήτη.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, θα εκφράσει την εκτίμησή του για την αξιοσημείωτη γενναιοδωρία της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Το ταξίδι του Προέδρου των ΗΠΑ, όπως είναι φυσικό, συνδέεται άρρηκτα με την προσπάθεια που καταβάλλεται από την κυβέρνηση για την απομείωση του χρέους της Ελλάδας μέχρι το τέλος του έτους, ενώ διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως αποτελεί μία de facto ψήφο εμπιστοσύνης στις προσπάθειες και τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η Ουάσιγκτον, με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του Τζακ Λιου αλλά και τη προ ημερών παρέμβαση Ομπάμα στην ιταλική La Republica να επιβεβαιώνουν πως οι ΗΠΑ τάσσονται ανοιχτά υπέρ των ελληνικών και νοτιομεσογειακών θέσεων και εντείνουν τις πιέσεις τους προς το Βερολίνο για άμεση συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το χρέος εντός του 2016.

Μονάχα τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μπαράκ Ομπάμα μετά την Αθήνα θα ταξιδέψει στο Βερολίνο, όπου θα έχει συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στον απόηχο της σκληρής κόντρας με τη Γερμανία και με τη διαρκή απειλή της «πυρηνικής βόμβας» της Deutsche Bank να κρέμεται μονίμως πάνω από το κεφάλι της Καγκελαρίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου είχε αποκαλύψει πως πρόθεση του απερχόμενου Προέδρου είναι να έχει υπάρξει λύση πριν την αποχώρησή του από το Λευκό Οίκο.

Πηγές με γνώση των όσων έχουν διαμηφθεί μεταξύ των δύο πλευρών αναφέρουν πως ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν θέλει να αποχωρήσει από την Προεδρία χωρίς να έχει επιλυθεί το θέμα του ελληνικού χρέους, καθώς επηρεάζονται άμεσα πέραν των παγκόσμιων οικονομικών και ζητήματα γεωπολιτικά και ασφάλειας σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία.

Πέραν αυτού, στο επιτελείο του Προέδρου των ΗΠΑ αναφέρουν πως το θέμα του χρέους πρέπει να λήξει, καθώς οι πολιτικές ανακατατάξεις στην Ουάσιγκτον με τις εκλογές αφήνουν χρονικό κενό μέχρι να ξαναμπει σε μία ομαλότητα, το οποίο εγκυμονεί κινδύνους για την παγκόσμια σταθερότητα.

Σημειώνεται πως τελευταίος αμερικανός πρόεδρος που επισκέφτηκε τη χώρα μας ήταν ο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα στις 17 Νοεμβρίου του 1999.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H 45χρονη καθηγήτρια που πιάστηκε γυμνή με μαθητή, είναι παντρεμένη με κυβερνητικό αξιωματούχο

Ισραήλ-Πολεμικό Συμβούλιο: Απόφαση για «χτύπημα» κατά του Ιράν – Ίσως και τη Δευτέρα τα αντίποινα

Την έβγαλε για φαγητό, τη σκότωσε, τη διαμέλισε με πριόνι και την έκαψε

45χρονη δασκάλα «πιάστηκε» με 17χρονο μαθητή γυμνοί – Ο έφηβος το έβαλε στα πόδια με το βρακί

Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...