Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λεβέντης: Να καταργηθεί η σύνταξη για τους πλούσιους

Λεβέντης: Να καταργηθεί η σύνταξη για τους πλούσιους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρόταση να καταργηθεί η σύνταξη για τους πλούσιους κατέθεσε ο Βασίλης Λεβέντης μέσα από τα Παραπολιτικά 90,1.

“Πρέπει να καταργηθούν οι συντάξεις των πλουσίων, εκείνων που έχουν ήδη εισόδημα από ενοίκια από τόκους. Διότι αν συμβεί αυτό θα μπορούσε να δώσεις σε τριπλάσιο αριθμό ανθρώπων από 600 ευρώ ή να κόψεις τον ΕΝΦΙΑ ή να επαναφέρεις το ΕΚΑΣ”, τόνισε ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων, εξηγώντας πως έτσι “εκεί που έχουμε 330.000 τριπλοσυνταξιούχους να συγχωνευθεί η σύνταξή τους σε μία και να μην έχουμε καμία σύνταξη πάνω από 1500 ευρώ. Η μείωση των συντάξεων θα λύση σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα γιατί είναι ένα σοβαρό κόστος. Αυτή τη στιγμή όλα τα χρήματα του κράτους κατά 80% πάνε στις συντάξεις. Είναι υψηλότατο το ποσοστό. Δεν περισσεύει τίποτα για επενδύσεις, στρατό και υγεία”.

“Προτείνουμε μια οικονομία που σταδιακά θα αλλάξει. Το πλαστικό χρήμα να μπει για συναλλαγές πάνω από 200-300 ευρώ”, συμπλήρωσε για την πρόταση του κόμματός του.

Κληθείς να σχολιάσει τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο Βασίλης Λεβέντης χαρακτήρισε “κλειστοφοβικό” το εργασιακό σύστημα της χώρας. “Στην Ευρώπη υπάρχει τάση χώρες με μεγάλη ανεργία να χαλαρώνουν τις εργασιακές σχέσεις προκειμένου κάποιοι εργοδότες να τολμήσουν αν προσλάβουν εργαζομένους. Γιατί το κλειστοφοβικό σύστημα που έχουμε κατοχυρώνει αυτούς που δουλεύουν αλλά δεν έχει καμία πρόνοια για αυτούς που είναι άνεργοι”, εξήγησε και πρόσθεσε:

“Η πρόνοια για τους άνεργους είναι η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Τα κόμματα στην Ελλάδα είναι άτολμα. Δεν έχουν το θάρρος να έχουν μία άποψη, ειδικά αν αυτή είναι δυσάρεστη. Στην Ευρώπη, σε τέτοιες περιπτώσεις μεγάλης ανεργίας υπάρχει η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων”.

Τέλος, ο Βασίλης Λεβέντης επισήμανε πως “Ή θα καταρρεύσουμε και θα δραπετεύσουμε από το ευρώ ή να συμμορφωθούμε και πράγματα που εκ προοιμίου απορρίπτουμε να τα συζητάμε”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, εφάπαξ και επιδομάτων για την περίοδο 22 έως 26 Ιανουαρίου

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Θα καταβληθούν μια μέρα νωρίτερα

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, επιδομάτων και εφάπαξ από 18 έως 22 Δεκεμβρίου

Οριστικό: 3% η αύξηση των συντάξεων από 1/1/2024

Οι ληστείες και τα φιλοδωρήματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...