Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αβραμόπουλος: Οι 60.000 πρόσφυγες-μετανάστες δεν θα παραμείνουν εσαεί στην Ελλάδα

Αβραμόπουλος: Οι 60.000 πρόσφυγες-μετανάστες δεν θα παραμείνουν εσαεί στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Όχι δεν θα στείλουμε τελεσίγραφο στην Ελλάδα» δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος, ερωτηθείς σε συνέντευξη τύπου στο Στρασβούργο για το εάν η τρίμηνη παράταση στους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα ορισμένων χωρών που συστήνει η Επιτροπή, έχει σχέση με την ολιγωρία της Ελλάδας στο μεταναστευτικό.

«Είναι αλήθεια ότι οι 60.000 πρόσφυγες-μετανάστες δεν θα παραμείνουν εσαεί στην Ελλάδα» είπε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε:

«Οι ελληνικές αρχές κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, με την πλήρη υποστήριξη των υπηρεσιών μας και γενικότερα της Επιτροπής. Ελπίζω και πιστεύω ότι η τωρινή κατάσταση δεν θα συνεχισθεί τους επόμενους μήνες. Όχι δεν θα στείλουμε τελεσίγραφο στην Ελλάδα, διότι κάνουν ότι μπορούν, τους βοηθούμε και στηρίζουμε και ελπίζουμε ότι σύντομα, ακόμα και η παροχή ασύλου θα εξομαλυνθεί πλήρως.

Ο Επίτροπος αναφέρθηκε στις 5 χώρες που έχουν επιβάλλει ελέγχους στα σύνορά τους και που είναι : η Γερμανία, η Αυστρία, η Σουηδία, η Δανία και η Νορβηγία. Οι χώρες αυτές δίνουν στοιχεία στην Επιτροπή για τις αιτήσεις ασύλου καθώς και για τις αφίξεις που έχουν μειωθεί.

Η σύσταση της Επιτροπής για την παράταση των τριών μηνών στους εσωτερικούς ελέγχους γίνεται, διότι ορισμένα στοιχεία που είχαν υπολογισθεί βάσει του οδικού χάρτη για επιστροφή στη Σένγκεν θέλουν περισσότερο χρόνο.

Ο Επίτροπος αναφέρθηκε «στις 60.000 παράτυπους μετανάστες στην Ελλάδα και στην ανάγκη τριών μηνών για να λειτουργήσει πλήρως η ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή».

Εξέφρασε την ευχή να συνεχίσει να λειτουργεί με βιώσιμο τρόπο η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, και να εφαρμοσθούν πλήρως οι κανόνες του Δουβλίνου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...