Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βούτσης: Ενδιάμεση λύση για τις άδειες – Ξεκινά η διαδικασία για το ΕΣΡ

Βούτσης: Ενδιάμεση λύση για τις άδειες – Ξεκινά η διαδικασία για το ΕΣΡ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πεποίθηση ότι μόνο ένα συγκεκριμένο άρθρο του νόμου κρίθηκε αντισυνταγματικό διατύπωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, τονίζοντας ότι μετά την απόφαση του ΣτΕ θα ακολουθήσει προσωρινή νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα αποκαθιστά την τάξη μέχρι το ΣτΕ να αναλάβει ρόλο.

“Ελπίζω μέσα στην άλλη εβδομάδα να έχει κλείσει ο κύκλος και της έκδοσης της απόφασης και της όποιας νομοθετικής πρωτοβουλίας προανήγγειλε η κυβέρνηση και θα ξεκινήσω την διαδικασία για την συγκρότηση του ΕΣΡ”.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής “ο νόμος έχει πλήθος άρθρων και κάνει μια γενικότερη τακτοποίηση. Το συγκεκριμένο άρθρο του νόμου είναι το ό,τι εκτός ΕΣΡ μπορεί να υπάρχει αδειοδότηση στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Με το υπόλοιπο νομοθετικό πλαίσιο δεν υπάρχει πρόβλημα”.

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης τόνισε πως πρόκειται για “μια δικαστική απόφαση, θα συνεχιστεί ο δημόσιος διάλογος, είναι ένα ζήτημα που είχε τεράστια εκκρεμότητα 27 ετών και καθένας ανάλογα με τη θέση που παίρνει, θα πάρει και την ευθύνη για την τελική του απόφαση. Είναι πολιτικό το αποτέλεσμα, είναι πολιτική απόφαση”.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως “επί 27 χρόνια αλλεπάλληλοι υπουργοί έδιναν παράταση στην ισχύ των τηλεοπτικών αδειών. Οταν γίνεται μια αποφασιστική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση, προφανώς προκαλεί αρνητική εντύπωση όταν το ΕΣΡ παίρνει σαφή θέση με αυτό που εκφράστηκε αυτό τον χρόνο”.

Ερωτηθείς για την χθεσινή ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου επισήμανε ότι “δεν ήταν υβριστική η ανακοίνωση της κ. Γεροβασίλη. Αναφερόταν σε ιστορία, σε μια διαδρομή μέσα την πρόσφατη πενταετία που πολλά δημόσια ζητήματα αποφασίζονταν σε βάση του δημόσιου συμφέροντος”.

Την ίδια στιγμή, χαρακτήρισε “ενδιάμεση λύση” την νομοθετική ρύθμιση που θα προωθήσει η κυβέρνηση:

Αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία θα αποκαθιστά την τάξη μέχρι το ΕΣΡ να αναλάβει ρόλο. Θα αφορά ότι όσα κανάλια τώρα εκπέμπουν και δύο τρία κανάλια θα πάρουν μια βεβαίωση. Είναι μια ενδιάμεση λύση. Είναι προφανές ότι δεν είναι η άποψη της κυβέρνησης. Θα συνεχίζω να λέω ότι δεν χωράει το τοπίο 8-10 κανάλια.Το θέμα είναι ότι τους πηγαίνεις αγκαλιά στη διαπλοκή.

Ο κ. Βούτσης πρόσθεσε, δε, ότι υπάρχει διαφορά της θέσης της κυβέρνησης και του Ποταμιού, καθώς το κόμμα θέλει να κάνει η Γεν. Γραμματεία Ενημέρωσης τον νέο διαγωνισμό, ενώ η κυβέρνηση όχι.

“Δεν πρόκειται να προστρέξουμε και να συναινέσουμε γιατί θα μας επαναφέρει στο προηγούμενο τοπίο. Όποιος πήγε να κάνει κάτι σε αυτόν τον τομέα κατακάηκε. Μας ξαναπηγαίνει στο “όλοι να τα πάρουν”, υπαγορεύει μια ομηρία” κατέληξε ο Νίκος Βούτσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Ο Παππάς είπε τα αυτονόητα στη Βουλή – «Θα παραιτηθείτε για να ανασάνει η δημοκρατία»

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Παππάς: Οφσάιντ ήδη ο προϋπολογισμός – Έπεσε έξω η κυβέρνηση για ανάπτυξη και επενδύσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Το πρώτο σχόλιο από το περιβάλλον Τσίπρα μετά την απόφαση να μην γίνουν εκλογές για πρόεδρο

Νίκος Παππάς: Στήριξη σε Κασσελάκη – Ζήτησε ακύρωση των εσωκομματικών εκλογών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...