Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώτα οι άδειες, σκληρό ροκ με Μητσοτάκη και μετά ο ανασχηματισμός

Πρώτα οι άδειες, σκληρό ροκ με Μητσοτάκη και μετά ο ανασχηματισμός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες σπρώχνει χρονικά τον ανασχηματισμός, όπως φαίνεται από διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου.

Όπως φαίνεται, από το Μαξίμου θέλουν να δώσουν έμφαση στην αντιμετώπιση του θέματος και τη νέα νομική πρωτοβουλία για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ο ανασχηματισμός» τονίζουν πηγές από το Μαξίμου και συμπληρώνουν με νόημα ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχουν θεσμικά ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν».

Πιθανότερο σενάριο φαίνεται ότι είναι ο ανασχηματισμός να πραγματοποιηθεί μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Ως φαίνεται πρωτίστης σημασίας για το κυβερνητικό επιτελείο είναι επί του παρόντος η άμεση κατάθεση της νομοθετικής πρότασης για τη ρύθμιση – γέφυρα που θα επιτρέψει στα κανάλια να λειτουργούν σε καθεστώς προσωρινής αδειοδότησης μέχρι τη συγκρότηση του ΕΣΡ και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Για να ενταχθούν στη ρύθμιση αυτή οι καναλάρχες, σημερινοί και επίδοξοι, θα κληθούν να καταβάλλοουν αντίτιμο κατ’ αναλογία του ποσού που δέχθηκαν να δαπανήσουν στον διαγωνισμό.

Επιπλέον θα κληθούν να τηρήσουν απαρέγκλιτα όλες τις διατάξεις του νόμου Παππά για τους εργαζόμενους, κτηριακές εγκαταστάσεις και πρόγραμμα (οι οποίες δεν κρίθηκαν αντισυνταγματικές).

Χαρακτηριστικό είναι δε πως όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι διαδικασίες για νέα προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής γίνεται στον απόηχο των δηλώσεων Τζαβάρα ότι “εάν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά η ΝΔ μετά θα συναινέσει για το ΕΣΡ”.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες διαβάστε εδώ

Μην πανηγυρίζει τόσο πολύ γιατί εκτίθεται ο Μητσοτάκης

Την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές στηλιτεύουν τις δηλώσεις του επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες και το νόμο Παππά.

Την αδιαφορία του κ. Μητσοτάκη για τη θεσμική νομιμότητα, την ώρα που το κόμμα του συστηματικά υπονόμευε τη συγκρότηση του ΕΣΡ, τονίζει η κυβέρνηση. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πανηγυρίζει γιατί ενδιαφέρεται να μην γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, να επιστρέψει η διαδικασία αδειοδότησης στο ΕΣΡ και να συνεχίσει το καθεστώς αυθαιρεσίας που επί 27 χρόνια επικρατούσε στο τηλεοπτικό τοπίο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

“Ο κ. Μητσοτάκης πανηγυρίζει για την επαναφορά της διαδικασίας αδειοδότησης στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Και πανηγυρίζει προσπερνώντας το γεγονός ότι ο ίδιος και το κόμμα είναι που υπονόμευσαν συστηματικά, ακόμα και πριν μερικές ημέρες, την συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για την θεσμική νομιμότητα. Ενδιαφέρεται να μην γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Και να συνεχίσει το καθεστώς αυθαιρεσίας, που η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η εγχώρια διαπλοκή επέβαλλαν επί 27 χρόνια σε βάρος του δημοσίου Συμφέροντος.

Ας μην μιλάνε αυτοί για Κράτος Δικαίου και αποτελεσματικότητα του κράτους.

Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά ότι ο νόμος 4339/2015 παραχωρεί στο ΕΣΡ περισσότερες αρμοδιότητες από οποιονδήποτε άλλον νόμο μέχρι σήμερα. Μεταξύ αυτών, φυσικά, και τις αρμοδιότητες αδειοδότησης. Και αν δεν υπάρχει σήμερα ΕΣΡ, αυτό οφείλεται στην αντισυνταγματική και αντιθεσμική στάση της Νέας Δημοκρατίας, που αποβλέπει στο να ματαιωθεί ο διαγωνισμός και να μην πληρώσουν αυτοί που κατέχουν δημόσιες συχνότητες.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, στην υπεράσπιση ου καθεστώτος αυθαιρεσίας, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε σήμερα να τοποθετηθεί επί του αριθμού των αδειών. Αποδεικνύεται, έτσι, ότι η μέχρι εχθές θέση της Νέας Δημοκρατίας -ότι ο αριθμός των αδειών είναι αρμοδιότητα του ΕΣΡ- δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τακτικού χαρακτήρα πρόσχημα.

Είτε αρέσει στον πρόεδρο της ΝΔ, είτε όχι, η κυβέρνηση διατηρεί την νομοθετική πρωτοβουλία για την επιβολή της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Ας μην πανηγυρίζει τόσο πολύ ο κ. Μητσοτάκης γιατί εκτίθεται”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

Ανδρουλάκης για υποκλοπές: «Ανοίγω και το κουτί της Πανδώρας για τον κ. Μητσοτάκη»

ΣΥΡΙΖΑ για απόφαση ΣτΕ ενημέρωσης Ανδρουλάκη: Άρχισε το «ξήλωμα» του παρακράτους της ΝΔ

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η μη ενημέρωση του Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές

Ισραήλ: Εγκρίθηκε νόμος που επιτρέπει την απαγόρευση της προβολής του «τρομοκρατικού» Al Jazeera

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...