Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θα τολμήσει να ζητήσει ο Κυριάκος παραίτηση Παυλόπουλου για να οδηγήσει σε εκλογές;

Θα τολμήσει να ζητήσει ο Κυριάκος παραίτηση Παυλόπουλου για να οδηγήσει σε εκλογές;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα θολά νερά της δικής της συνταγματικότητας επιμένει να ελίσσεται η Νέα Δημοκρατία, επιμένοντας για τη συναίνεση για το ΕΣΡ στην απόσυρση του νόμου Παππά.

Στο Μοσχάτο μετά από 27 χρόνια απραγίας και ανομίας βιάζονται να καταθέσουν τη δική τους πρόταση νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες πριν καθαρογραφεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Και τούτο, διότι μέχρι τότε σκοπίμως η ΝΔ καλλιεργεί κλίμα αντισυνταγματικότητας του συνόλου του νόμου Παππά, διατεινόμενη πως είναι δικαιωμένη.

Έτσι, εντέχνως η ΝΔ αποκρύπτει πως ο νόμος Παππά δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός στο σύνολό του αλλά μόνο η διάταξη 2Α που παραχωρούσε αρμοδιότητες για τις τηλεοπτικές άδειες στον υπουργό Επικρατείας.

Με πρόσχημα λοιπόν την “αντισυνταγματικότητα” του νόμου Παππά η ΝΔ ήδη από την Πέμπτη διά στόματος του εκπροσώπου Τύπου της, Γιώργου Κουμουτσάκου τορπιλίζει εκ νέου την κυβερνητική πρωτοβουλία για συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ, ώστε αυτό, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, να ολοκληρώσει τη διαδικασία χορήγησης αδειών.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης σέρνεται από το λεγόμενο “σκληρό” μπλοκ του Αντώνη Σαμαρά και Άδωνι Γεωργιάδη σε ένα διαρκές σαμποτάζ, το οποίο προσαρμόζεται σε κάθε νέα εξέλιξη με μοναδικό στόχο την διατήρηση του προνομιακού καθεστώτος ανομίας για τους καναλάρχες.

Όσον αφορά στην πρόταση νόμου της ΝΔ, στο Μοσχάτο γνωρίζουν ότι αποτελεί κενό γράμμα και είναι άνευ ουσίας, δεδομένου ότι το νομοθετικό πλαίσιο, συνταγματικό πλην της διάταξης 2Α, ήδη υπάρχει.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει τη Δευτέρα και πριν τη Διάσκεψη των Προέδρων να περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, για να εκπέμψει νέες κορώνες περί θεσμικής εκτροπής και “δημοκρατικής εγρήγορσης” ενωπιον του Προκόπη Παυλόπουλου, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να συνθέσει το άλλοθί του για το νέο φιάσκο που επιφυλάσσει για το ΕΣΡ.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει εμφατικά τη μόνιμη επωδό των πρόωρων εκλογών, ζητώντας την παρέμβαση του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας για την προάσπιση της Δημοκρατίας, η οποία σύμφωνα με το αφήγημά του πλήττεται.

Και ως γνωστόν εκλογές προκαλούνται είτε με την παραίτηση της κυβέρνησης είτε με την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας…

Θα τολμήσει ο καταγγέλων θεσμική εκτροπή το μέγιστο θεσμικό ατόπημα για να μην γίνει ποτέ ο διαγωνισμός για τις άδειες και να παραμείνει το υπάρχον καθεστώς των τελευταίων 27 ετών; Αυτό είναι το μείζον ερώτημα για τη συνάντηση της Δευτέρας.

Ωστόσο, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις η “γραμμή” Μητσοτάκη δεν απηχεί τις απόψεις του συνολου της ΝΔ, καθώ εντείνονται στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι φωνές που θέλουν τη ΝΔ να συναινέσει προκειμένου επιτέλους να επέλθει η συνταγματική νομιμότητα. Προς αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζονται πολλά “καραμανλικά” στελέχη, καθώς και ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...