Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χάνει έδαφος στη μάχη του ΕΣΡ ο Μητσοτάκης – Βολές και από Μεϊμαράκη

Χάνει έδαφος στη μάχη του ΕΣΡ ο Μητσοτάκης – Βολές και από Μεϊμαράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντιμέτωπος με σφοδρές πιέσεις τόσο εκτός όσο και εντός των γαλάζιων τειχών είναι πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τη στάση της ΝΔ για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Πέραν της πολιτικής απομόνωσης, στην οποία “εξοστρακίστηκε” η ΝΔ στη χθεσινή Διάσκεχη των Προέδρων, μετά το “σπάσιμο” του μπλοκ με Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι που στήριξαν την πρόταση Βούτση για προεδρία Μορώνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πλέον να αντιμετωπίσει και τους εσωτερικούς τριγμούς που προκαλεί στο Μοσχάτο η καταστρατήγηση της συνταγματικής πρόβλεψης για το ΕΣΡ.

Κύκλοι του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ανέφεραν πως ο ίδιος σε συνομιλία με συνεργάτες του τόνισε πως “μετά και τη δημιουργική πίεση που ασκήσαμε και η κυβέρνηση υποχώρησε σε όλα, ενώ αποδέχθηκε και τον Ροδόλφο Μορώνη για πρόεδρο του ΕΣΡ, πρόταση που είχε γίνει και επί της προεδρίας μου, είναι η ώρα να επανεξετάσουμε τη στάση μας στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ”.

Η σαφής αποστασιοποίηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη – και του καραμανλικού μπλοκ – ενόψει της νέας πέμπτης Διάσκεψης των Προέδρων για το ΕΣΡ έχει φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση την ηγεσία της ΝΔ, η οποία μέχρι στιγμής συνεχίζει να ακολουθεί τη γραμμή Άδωνι – Σαμαρά για παντελή απουσία συναίνεσης και μονοδιάστατη σύγκρουση με την κυβέρνηση σε κάθε ευκαιρία.

Εν μέσω αυτής της κατάστασης και ενώ το Μαξίμου κρατά χαμηλά τους τόνους, επιτείνοντας τις προσπάθειες συναίνεσης για το ΕΣΡ και “παγώνοντας” την ενδιάμεση νομοθετική ρύθμιση Παππά, η ηγεσία της ΝΔ προχώρησε στην πρόταση για προεδρία Κουτρομάνου για το ΕΣΡ, προσπαθώντας από την πλευρά της να αποσείσει τις κατηγορίες ότι δεν επιθυμεί λύση.

Η ΝΔ ωστόσο επιμένει ότι η κατάργηση του νόμου Παππά πρέπει να προηγηθεί της επιλογής προσώπων, επιχειρώντας να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών πίσω στην κυβέρνηση, η οποία με τη νέα Διάσκεψη Προέδρων εντείνει την πίεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεδομένου ότι στη χθεσινή συνεδρίαση τελικά ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι κράτησαν συναινετική στάση.

Την ίδια ώρα πάντως κυβερνητικές πηγές, χωρίς να αποκλείουν κάποιο νέο ανακάτεμα της τράπουλας στη Διάσκεψη με τα νέα δεδομένα της πρότασης Κουτρομάνου, σημειώνουν πως “δεν είναι δυνατόν πέντε κόμματα που συμφωνήσαμε να αλλάξουμε στάση για τη ΝΔ”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...